• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Batman'da 500 yataklı hastanenin yatırım programına alınması memnuniyetle karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da 500 yataklı devlet hastanesi 2020 yılı yatırım programına alınıp Resmi Gazete'de yayımlandı. Hastanesinin 2020 yılı yatırım programına alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen STK temsilcileri, hastanenin ihale sürecinin en kısa sürede tamamlanması gerektiğini belirttiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, hastanenin yatırım programına alınmasının sevindirici olduğunu belirterek, sağlık yatırımların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

"Sağlık yatırımları devam etmeli"

Yalçın, "Uzun zamandır Batman kamuoyunun gündeminde olan 500 yataklı yeni hastanenin yatırım programına alındığını ve 12 Şubat 2020 tarihli mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlandığını, sağlık alanında faaliyette bulunan bir sivil toplum kuruluşu olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Batman'ımıza sağlık yatırımlarının artarak devam etmesini ve 500 yataklı hastanenin ihale sürecinin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını ümit ediyoruz. Yeni yapılacak olan hastanenin 500 yataklı olarak, yatırım programına alınması için gayret gösteren, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, başta Batmanlı hemşerilerimiz ve çevre illerden gelen vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

"Hızlı bir şekilde hizmete alınmalı"

Hastanenin hizmet vermesi için hızlı bir şekilde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş ise şunları söyledi:

Batman'ın en çok ihtiyaç duyulan 500 yataklı hastanenin kente kazandırılması bizler için büyük bir sevinç kaynağıdır. Hastalarımızın daha refah ve güzel bir ortamda tedavi olmaları sevindiricidir ve aynı zamanda sevk oranlarının yok denecek kadar azalacağı ümidini taşıyoruz. Ayrıca ihalenin yapılıp hastanenin çabuk bir şekilde hizmete alınması için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Ayrıca hastanenin yatırım programına alınması için uğraş veren herkese teşekkür ediyorum.

"Hastane 100 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek"

Öte yandan Batman Valiliğinden hastaneye ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Hastanenin 100 bin metrekare alan üzerinde inşa edileceği bilgisi verilen açıklamada, "100 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek 500 yataklı Batman Devlet Hastanesi inşaatı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 12 Şubat 2020 tarihli mükerrer Resmi Gazete'de yayınlanan 2020 Yatırım Programına alındı. Batman'ımız için hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir