• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Bu nasıl Öğretmen? Mustafa Kemal büstüne kar topu atan öğrenciyi şikayet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Olay 6 Şubat 2020’de Bayburt Gaziler İmam Hatip Ortaokulu'nda yaşandı. Kartopu oynayan öğrencilerden biri Mustafa Kemalbüstüne kartopu attı. Beden eğitimi öğretmeni ise 12 yaşındaki kız çocuğunu şikayet etti. Çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ifade eden baba olanları sosyal medyadan anlattı.

“KIZIMIN BAŞKA OKULA NAKLİ YAPILDI”

Olayı sosyal medya hesabından anlatan baba, “12 yaşındaki 7.sınıf öğrencisi kızım,6 Şubat 2020 tarihinde Beden eğitimi dersinde arkadaşlarıyla kartopu oynarken Atatürk büstüne kartopu attı iddiasıyla, beden eğitimi öğretmeni tarafından çocuk şube polisine şikayet edildi.Bu öğrenci hakkında resmi işlem yapılması için dilekçe vereceğim, gerekli yaptırım uygulanmazsa dosyayı bizzat takip edeceğim" diyerek olayın resmi makamlara bildirilmemesi halinde adeta okul müdürüne gözdağı verircesine konuştu beden eğitimi öğretmeni. Kızımın başka okula nakli yapıldı. Çocuk önce olayın ciddiyetinin farkına varamıyor. Sonra beden eğitimi öğretmeninden özür diliyor "bir daha yapmam öğretmenim" diyor. Fakat öğretmen, "kızım benden neden özür diliyorsun? Bulabilirsen git Atatürk’ten özür dile" diyor. Çocuğa resmen bütün yolları kapatıyor.” Sözleriyle anlattı.

BU NASIL ÖĞRETMEN?

Babanın bu ifadeleri sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Birçok kişi 12 yaşındaki bir çocuğu yapılanları haksız bulurken beden eğitimi öğretmenine ve okul müdürüne tepki gösterdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: ÖĞRENCİ DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI SERGİLEDİ

Öte yandan Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “6 Şubat 2020 Perşembe Günü Gaziler İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenciler Beden Eğitimi dersinde kartopu oynarken Atatürk Büstüne kartopu isabet etmesi sonucu öğrenciler ilgili ders öğretmeni tarafından uyarılmasına rağmen bir öğrencinin bu davranışlarına devam etmesi sonucu ilgili ders öğretmeni tarafından okul idaresine yazılı bilgi verilmiştir.  Olaydan bir gün sonra aynı öğrencinin okulda bir kavgaya karışması sonucu öğrenci velisi öğrencinin genel durumu hakkında görüşme yapılmak üzere okula çağrılmıştır. Bu görüşmede öğrencinin davranış bozuklukları sergilediği okula geldiği günden beri rehberlik servisinde öğrenci ile sürekli görüşmeler yapılmasına rağmen öğrencinin okula uyum sorunu yaşadığı öğrenci velisine ifade edilmiştir. ” denildi.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Açıklamanın devamında, “Öğrencinin okul değiştirmesinin uygun olacağı öğrenci velisine bildirilmiş bunun üzerine öğrenci velisi kendi yazılı talebi üzerine öğrencisini başka bir okula nakil etmiştir. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma Valiliğimizce başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir