• DOLAR 32.586
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2426.745
  • ...
Krematoryum’da Yakılma Vasiyeti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Krematoryum’un İslami boyutu ortada olup dinimizin buna cevaz vermediğini bilmeyen olmadığı halde son günlerde bazı tanınmış simaların Türkiye’de “Yakılmayı” istediklerini basın önünde veya sahnede dile getirip bunu normal bir şeymiş gibi sıradanlaştırmaları doğrusu biraz garip.

Çin’deki Krematoryumların gün boyu ful çalıştığı bu dönemde Türkiye’de “Kuzeyin Oğlu Volkan Konak” olarak bilinen şahıs İstanbul Maslak'taki bir mekânda çıktığı sahnede vasiyetini açıklarken şunları söyledi:

"Siz sevenlerime vasiyetimdir ne olur beni gömmesinler, yaksınlar benim tüm bedenimi. Bir kutuya koyup Karadeniz'imin üstüne bir helikopter ile savursunlar tüm küllerimi, özellikle Trabzon’umun üstüne" 

Aslında bunun bir inanç meselesi olduğunu belirtmek gerekir. Kim nerede gömülmek istiyor, kim nasıl gömülmek istiyor onun bileceği bir şey. Ancak Krematoryum serüveninin Türkiye’deki tarihi yeni değil.

“1930’da çıkan Umum Hıfzıssıhha Kanunu’nun ardından Zincirlikuyu Mezarlığı girişine bir krematoryum yapıldı, ancak hiç kullanılmadığı için 4.5-5 yıl sonra yıkıldı.”

O günden bugüne Türkiye halkının inancında değişen pek bir şey yok dense de gençliğe rol model olduğu söylenen bazı sanatçıların sahnelerde “Krematoryum’da yakılmayı” vasiyet edecek kadar rahat davranmaları ve bunun bir çeşit “Saygıyla” karşılanması gelinen noktayı göstermesi açısından önemlidir.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir