• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2422.165
  • ...
TEDAŞ`tan Kaçak Kullanıcılara Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi (TEDAŞ), bir açıklama yaparak, kamuoyunda kaçak elektrik kullanımın suç olmaktan çıkarıldığı şeklinde yanlış bir algı oluştuğunu ve her türlü kaçak kullanımın hala suç sayıldığını belirterek vatandaşları uyardı.

 

Yapılan yazılı basın açıklamasında, \"Abonelik esasına göre, yararlanılabilen, elektrik, suyun ve doğal gazın tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi ve ya kişiler hakkında üç yıla kadar hapis cezası verilebileceği, karşılıksız yararlanma suçunda, fail ve azmettiren veya yardım edenin pişmanlık göstererek, mağdurun, kamunun veya özel hukuk tüzel kişinin uğradığı zararı soruşturma tamamlanmadan önce tamamen tanzim edilmesi halinde kamu davası açılmayacaktır\" denildi.

 

Zararın hüküm verilinceye kadar tamamının tanzim edilmesi halinde ise, verilecek cezanın üçte birine kadar indirileceğinin ve fıkra hükmünden bir defadan fazla yararlanılamayacağını belirten TEDAŞ yetkilileri açıklamanın devamında; \"Kanun yürürlüğe girdiği tarih itibari ile hırsızlık suçundan dolayı kovuşturma yapılan veya kesinleşmiş olup olmadığına bakılmaksızın, hüküm verilen kişi kanun yürürlüğe girdiği tarihten 6 ay içerisinde yani 05.01.2013 tarihine kadar zararın tamamen tanzim edilmesi halinde hakkında cezaya hüküm olunmayacağı düzenlenmesi getirilmiştir. Bu durumda da zararın tamamını tanzim eden kişi ise bu hak en fazla iki defa yararlanabilir\" denilerek vatandaşlar bu konu hakkında uyarıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir