• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Gaziantep Umut Kervanı İdlib'e 1 TIR yardım gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib kentine yönelik yaptığı bombardıman nedeniyle Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göç eden ve çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdliblilerin yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla “İdlib’e Acil Yardım” çağrısı yaparak yaşanan insani krize dikkat çekerek, “İdlib’e Umut Ol” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında gıda malzemeleri başta olmak üzere yatak, yorgan, ayakkabı, bot ve mont gibi insani yardım toplandı. Gaziantep Umut Kervanı'nda toplanan yardımlar bir TIR'a yüklendi.

Yardım TIR'ı Gaziantep Umut Kervanı önünde düzenlenen törenin ardından dualarla İdlib'e doğru yola çıktı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, “İdlib’e Umut Ol” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kampanyasında toplanan insani yardımların İdlib'e gönderildiğini söyledi.

Özaslan, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan insani yardım kampanyası kapsamında yardım topladıklarını belirterek, Suriye'nin İdlib kentindeki iç savaştan kaçıp Türkiye sınırına sığınan ve yaşam mücadelesi veren İdlibliler için yardım topladıklarını belirtti.

İdlib’de yaşanan insani drama dikkat çeken Özaslan, “İdlib'deki insanların durumu gözü önündedir. Her gün basında oradaki insanların çamur içerisinde, çadırın içerisinde, yalın ayak, aç ve susuz durumlarını görüyoruz. Bu da yetmemiş gibi üstlerine bombalar yağıyor. İdlib’de katliam var. Umut Kervanı Vakfı olarak Türkiye'nin dört bir tarafında yardım kampanyası başlattık. Dolayısıyla giyim, ayakkabı, gıda ve özellikle battaniye gibi bir takım yardım çalışmalarımız oldu.” dedi.

“Türkiye genelinde yardım kampanyamız devam ediyor”

Yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımların TIR’a yüklendiğini belirten Özaslan, “Allah nasip ederse yardım TIR’ı yola çıkacak. Önümüzdeki günlerde ikinci TIR’da yola çıkacak, İdlib'deki insanlara yardım götürecek. İdlib’teki insanların durumdan haberdarız. Türkiye genelinde yardım kampanyamız devam ediyor. Umut Kervanı olarak bu çalışmalarımız yıl boyu devam ettiği gibi deprem bölgesine ve İdlip gibi savaşın olduğu bölgelere de yardımları ulaştırıyoruz. Bu konuda sağ olsun halkımız duyarlı ve gerçekten yardımseverdir. Allah halkımızdan razı olsun. Nerede bir deprem, bir savaş ve mağduriyet olduğunda insanlara yardımcı oluyorlar. Dolayısıyla Gaziantep'te de Umut Kervanı’nın desteğiyle bir TIR yardımı İdlib’e gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İdlib için hayırseverlerimizden destek bekliyoruz”

TIR’ın içerisinde gıda, elbise ayakkabı, battaniye ve yatak gibi eşyaların olduğu bilgisini veren Özaslan, “Bu yardımları inşallah İdlib’e gönderiyoruz. İdlib’e yönelik başlattığımız yardım kampanyamız devam ediyor. Hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Gerek deprem bölgesindeki gerekse savaşın olduğu İdlib'e yardım yapacak, destek ve yardımcı olacak insanların duyarlı olmasını ve bizim kampanyamızın devam ettiğini halkımıza duyuralım. İdlib’teki insanlar zor durumda, bu çalışmalar devam edecek. Bize ulaşan yardımları biz de zaman ve şartlar müsait olunca İdlip'teki o muhacir, mağdur ve zor durumda olan çocuklara, ailelere inşallah ulaştıracağız.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

video

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir