• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Bingöl`de Fetih Gecesi Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bingöl Şubesi tarafından "Mekke`nin Fethi" konulu program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Mustafa Kırgız, Yrd. Doç. Mustafa Narin ve Emekli Vaiz Ali Arslan katıldı. Mekke`nin Fethinin anlatıldığı programda yılbaşı gecesine alternatif olan bu tür programların önemi vurgulandı.
 
Yılbaşı Eğlencesi Kokuşmuşluğuna En Güzel Cevap
Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir selamlama konuşması yapan Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Abdullah Narin yılbaşı rezilliklerine karşılık alternatif bir program gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Müslümanların kıblesi olan Kabe`nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke Şehrinin fethini özellikle genç nesile her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemine inanıyoruz. Ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle ve haber postalarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız" dedi.
 
Konuşmanın ardından Hacılar Cami Müezzini Halil Deveci tarafından katılımcılara Kuran`ı Kerim ziyafeti sunuldu. Ardından yayımlanan Mekke`nin Fethi konulu sinevizyonun katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattığı gözlendi.
 
İslam Medeniyetinde Hiçbir Zaman İşgal Söz Konusu Olmadı
Gecede konuşan Yrd. Doç. Dr. İsmail Narin Mekke`nin fethinin önemine değinerek, "Mekke fethi şu açıdan çok çok önemlidir. Çünkü Mekke`nin fethinden sonra fetih girişiminde bulunan tüm fatihler Hz. Resulullah`ı (sav) örnek almışlardır. Mesela bizim İslam medeniyetinde hiçbir zaman işgal söz konusu olmadı. Bizim medeniyetimizde bir Hitler, bir Stalin, Lenin yer almadı. Bizim medeniyetimiz bir Cengizhan`ı üretmedi. Çünkü Mekke`nin fethi ve o fetihte Resulullah`ın uygulamaları her zaman o fatihlerin gözleri önünde yer alır" ifadelerini kullandı.
 
Programı düzenleyenlere teşekkür eden konuşmacılardan emekli Vaiz Ali Arslan ise, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı bu gecede gençlerin böylesi alternatif etkinliğe katılmalarının önemini vurguladı. Arslan konuşmasında fetih ve fetih öncesi olayları anlattı.
 
"Kafir İnadından İnmiyorsa Savaşı Haketmiş Demektir"
Programın son konuşmasını ise Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Mustafa Kırgız gerçekleştirdi. Konuşmasında Mekke`nin tarihini anlatan Kırgız, "Hz Muhammed (sav) mecbur kalmadıkça hiçbir zaman kan akıtmak istememiştir. Çünkü onun getirdiği din İslam`dır, barış dinidir. Ancak karşıdaki müşrik, kafir ise ve kendi inadından inmiyorsa tabi ki orda ozaman o kendisi savaşı ve kanı haketmiş demektir" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından sahne alan Grup Selam ilahi sanatçılarından Burhanettin ve Hikmet`in seslendirdiği Zazaca, Türkçe ve Kürtçe ezgiler ve marşlarla katılımcılar çoşkulu anlar yaşadı. Program Mansur Katıksız`ın yaptığı kapanış duası ile sona erdi. (Emrullah Araz / Nihat Kanat-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir