• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Mekke`nin Fethi Gaziantep`te Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesi, Evrensel Hafızlar Derneği, Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der), Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğ-Der) ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Gaziantep şubelerinin destekleriyle Mekke`nin Fethi programı düzenlendi.

Program, Şehitkâmil Belediyesi konferans salonunda saat 19.30`da Kur`an-ı kerim tilavetiyle başladı. Selamlama konuşması yapan AGD Gaziantep şube başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Türkiye`deki Müslümanların güncel sorunlarına değinerek; TV`lerde yayımlanan dizi ve programların toplumu olumsuz olarak derinden sarstığını belirtti.
Gençleri maddi ve manevi olumsuz etkileyen Karma eğitimin biran önce kaldırılması gerektiğini vurgulayan Evyapan, Kamusal alan olmak üzere hayatın her alanında başörtüsünün serbest olması gerektiğini söyledi.

Sanatçı Enes Özgür`ün seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra programa konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, Maddi fetihlerin manevi fetihlerden geçtiğini ifade ederek Mekke fethinden önce Hz. Peygamber ile Sahabeleri`nin manevi durumundan örnekler verdi.

Fetih`in bir inşa hareketi olduğunu belirten Akpınar, "Fetih asla bir işgal değildir" ifadelerine yer vererek Hz. Muhammed (s.a.v.)`in Mekke`yi fethetmesinden sonra dünyadaki karanlığın hızlı bir şekilde dağıldığını söyledi. (Şefik Mert-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir