• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Fatih Medreseleri`nden Bir İlk `Türkiye Hatibini Seçiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Örnek Genç Konferansları, Hayat Dersi Konferansları, Abdi İpekçi Spor Salonu`nda yapılan 150 Hafız-150 Hoca İcazet Merasimi, 81 ilde Emri bil Maruf, Nehyi Anil Münker çalışmaları gibi halkın şuurlanması adına etkinlikler düzenleyen Fatih Medreseleri 2013 yılında da büyük bir organizasyona imza atacak.
 
81 ilden 500 Hoca ve 500 talebenin katılımıyla 81 ilde düzenlenecek olan "Türkiye Hatibini Seçiyor" yarışmasının aralık ayı 1. etab elemeleri 29-30 Aralık 2012 tarihlerinde Rize, Bayburt, Denizli, İzmir, Sivas, Kilis`te gerçekleşti.
 
Kültür Merkezleri ve Konferans Salonlarında halka açık olarak düzenlenen yarışmalar müftüler, vaizler ve imam hatiplerden oluşan jüri üyeleri karşısında Türkiye`nin değişik illerinden gelen yarışmacı hocalar, "İslam`da Tesettür, İslam`da Aile, İslam`da Ticaret, İnsan ve Önemi, Sünnete İttiba" başlıklı 5 konuyu, 5 yarışmacı 10 dakika içerisinde ayet ve hadisi şerifler ışığı altında anlatarak hem katılımcılara faydalı bilgiler sunuyor, hem de hatiplik yeteneklerini sergilemeye çalışıyorlar.
 
Bu güne kadar yapılan elemelerde Rize ilinde birinciliği; Fatih Medreseleri Bağcılar Şube Müdürü; Burak Doğan,
Bayburt ilinde birinciliği; Fatih Medreseleri Fatih Kumrulu Şubesi Hocalarından; Muhammed Yusuf Ergün,

Denizli ilinde birinciliği; Fatih Medreseleri Küçükçekmece Kanarya Şube Müdürü; Ahmet Karaaslan,

İzmir ilinde birinciliği; Fatih Medreseleri Sultangazi ilçesi Esentepe Şubesi Hocalarından; Turgut Bozkuş,

Sivas ilinde birinciliği; Fatih Medreseleri Yakuplu Şube Müdürü; Muhammed Kamer,

Kilis ilinde birinciliği; Fatih Medreseleri Gaziantep Bölge Sorumlusu; Mehmet Eyvaz hoca elde ettiler.

Yarışmanın Rize-Bayburt etaplarına katılan Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında, Kur`an`a tüm dünyanın ve tüm insanlığın muhtaç olduğunu kaydetti. Bayraktar, kaliteli Müslüman nesiller yetiştirmek istediklerini belirterek "Yeryüzünde 1,5 Milyar Müslüman yaşıyor. Her bir Müslüman 3 kişiyi Müslüman yaparsa 4,5 Milyar insanı Müslüman yapar. Genel toplamda da dünyada 6 milyar Müslüman olur ancak demek ki bizler 3 kişiyi Müslüman yapacak kadar çalışmıyoruz. Allah-u Teala`nın buyurduğu şekilde çalışmış olsak bugün dünyada 6 milyar Müslüman insan yaşıyor olurdu. Yüce Allah hem dünya hem ahiret hayatımızı kurtaracak şekilde bizlere yaşamayı nasip etsin" dedi.

Bayraktar konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi soruyorum sizlere "Gençlik elden giderken, genç kızlar Allah yolundan uzaklaşırken sizler neler yaptınız?" gerçekten bu durumdan dolayı içi yanan bir Müslümanı uyku tutmaz, iştahı kaçar. Hiç uykunuz ve iştahınız kaçtı mı? Hayır… Oysa ki maddi konularda en ufak bir terslik olduğunda uykularımız kaçar iştahımız kesilir, yemeden içmeden kesiliriz. Allah`ım bizleri bu yolda da muvaffak eyler inşallah. Sizler de bu yolda üzerinize hangi görevler düşüyorsa onu Allah rızası için lütfen yapın."
 
Bayraktar Hoca , ayrıca diğer illerde yapılan yarışmalara telekonferans sistemiyle katıldı.
 
Her ay 8 ilde düzenlenecek olan elemeler neticesinde final yarışmasına 5 Hoca ve 5 talebe kalacak. 29 Haziran`da İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksinde yapılacak olan finalle Hitabet Yarışmaları sona erecek.


Ödüllü yarışmanın finalinde;

Birinci olan Hocaya 20 bin TL İkinci olan hocaya 10 bin, üçüncü hocaya 5 bin TL ve çeşitli ödüller verilecek.

Yarışma sonucunda birinci olan talebeye 5 bin TL, ikinci olan talebeye 3 bin, üçüncü olan talebeye bin TL ve çeşitli ödüller verilecek.

Ayrıca yarışmaya katılacak olan vatandaşlardan çekiliş sonucu 10 kişiye umre ödülü, 100 kişiye çeşitli sürpriz hediyelerin verileceği öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir