• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Öcalan`la Bizzat Hakan Fidan Görüşüyor İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın silah bırakması konusunda Oslo`da başlayan görüşmelerden sonra ikinci görüşmelerin direkt olarak İmralı ile yapıldığını Başbakan Erdoğan açıklamıştı. Erdoğan`ın sözünü ettiği görüşmelerin detayları yavaş yavaş basına sızmaya başladı. Son olarak dün bir gazetede görüşmelerin dört kez gerçekleştiği yönünde haber çıkmıştı. Bugün de Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi o görüşmelerle ilgili yeni bir detay verdi.

Selvi`nin iddiasına göre Erdoğan`ın sözünü ettiği görüşmeleri ilk olarak MİT Başkan Yardımcısı gerçekleştirdi. Daha sonra ise bizzat MİT Müsteşarı Hakan Fidan görüşmelere katıldı.

İşte Selvi`nin yazısından ilgili bölüm: “Yeni süreçte Öcalan’la diyalog, açlık grevlerinin devam ettiği Ekim ayında başlıyor. İkinci görüşme Kasım ayında gerçekleşiyor. Her iki görüşme MİT Başkan Yardımcısı seviyesinde yapılıyor. Aralık ayındaki görüşmeye ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan gidiyor. Bir takvim üzerinde konuşuluyor mu? Oslo devlet içinde çok büyük bir deneyim oldu. Çözüme endeksli ve bir takvim dahilinde yapılmayan görüşmelerden sonuç almanın zor olduğu tecrübe edildi. Takvime dayalı ve çözüme endeksli bir süreç başladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görüşmesi 16 Aralık tarihinde gerçekleşti. Öcalan, sözüne güvenilir bir isim olması ve arkasında siyasi iradenin tam desteği bulunması nedeniyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüşmeyi öneriyordu. Ancak Oslo sürecinde yaşananlar nedeniyle Hakan Fidan çekimserdi. O sorun da aşılmış gözüküyor. Hükümet kanadını yokladım, çözüm için ‘Başbakan Erdoğan’ın güçlü iradesi var’ dediler."

Hakan Fidan, Oslo yapılan ve ses kayıtları basına sızdırılan görüşmelere de aktif olarak katılmıştı. Görüşmelerden sonra Hakan Fidan hakkında soruşturma başlatılmıştı ancak Başbakan Erdoğan soruşturmaya izin vermemişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir