• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...

Batman'da faaliyet gösteren şehir içi minibüsçüler esnafı, düzenledikleri basın açıklamasıyla il genelinde yeni minibüs hattı açtırmak isteyenlerin olduğunu belirterek duruma tepki gösterdiler.

Yeni minibüs hattı açtırmak isteyenlerin rant peşinde olduklarını, yetkililerin buna müsaade etmemesi gerektiğini ifade eden minibüsçüler esnafı, buna karşı olduklarını kaydettiler.

Minibüsçüler esnafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"7-8 kişilik grup kendilerine rant sağlamak maksadıyla il-ilçe, Beşiri, Batı Raman Kampüsü ve Batman-Balpınar güzergahlarında yolcu taşıma hattı açmak için İl Trafik Komisyonuna müracaat etmektedirler. Müracaatlarda bulundukları tüm güzergâhlarda aynı şahısların olması düşündürücü olup alenen kendilerine çıkar sağlamak amacıyla yaptıklarının bir kanıtıdır. İl, ilçe, şehir içi kooperatif başkanları ve minibüs odası başkanı olarak bizler; bu güzergâhlarda ihtiyacın olmadığını belirtmekteyiz. Şayet bu şahıslar, bu güzergâhlarda taşıma yaptıkları takdirde, mevcut kooperatiflerle çok ciddi sıkıntılar yaşayabilecekleri kaçınılmaz olacaktır. Bu sebeple yeni güzergâhların açılmasına şiddetle karşıyız. Sayın Valimizin ve İl Trafik Komisyonunun bu şahısların geçmişteki taleplerine ret yanıtını verdiklerinden teşekkürü borç biliyor, bundan sonraki müracaatlarının da öncekiler gibi ret edileceğini umuyoruz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)