• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Talabani`nin Adamından İslami İsim Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürt Yönetimi` Peşmerge komutanı Mehmud Sengawi İslami isim hazımsızlığından dolayı Kürtlere "Müslüman isimlerden vazgeçin" çağrısı yapan

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Germiyan Bölgesinde Peşmerge Komutanlığı yapan Mehmed Sengawi, Kurd- Yek adlı kanalda İslami isimlerden duyduğu rahatsızlığını dile getirmesi skandal olarak nitelendirildi. Şuan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani`nin kurduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği`nin (YNK) de Polit Büro üyesi olan Mehmud Sengawi, Kürt halkına "Muhammed, Ahmet, Kadir gibi Arap isimleri çocuklarınıza koymayın!" şeklinde emirler yağdırdığı ortaya çıktı. Bu skandal açıklamalara Kürdistan Yönetimi vatandaşları büyük tepki gösterdi. Bunun üzerine ise Sengawi, `İslamcılar hiçbir zaman Kürtlerin yanında olmadılar. Bundan dolayı İslami isimleri çocuklarınıza vermeyin` şeklinde anlamsız bir savunmaya geçti.

ARAP İSİMLERİNİ ÇOCUKLARINIZA VERMEYİN

Mehmud Sengawi uydudan yayın yapan Kurd-Yek adlı kanala yaptığı ve tepki çeken o açıklaması şu şekilde: "Kürdistan`da yaşayanlar çocuklarına Muhammed, Kadir ve Ahmet gibi Arap isimlerini vermesinler. Bunu Kürdistan halkından rica ediyorum. İslamcılar bu güne kadar Kürtlere hiçbir destekte bulunmadılar."

KÜRTLER TEPKİ GÖSTERDİ

Halkın açıklamaya büyük tepki göstermesi üzerine basın açıklaması yapmak zorunda kalan Sengawi, Bas gazetesine şunları söyledi: "Evet ben diyorum ki artik Kürdistan halkı çocuklarına Ahmet, Mehmet, Kadir ismini vermesinler. Kesinlikle benim hedefim de sözde İslamcıların beni kâfir ilan ettikleri gibi İslamiyet değil. Buyurun siz ve sözcüleriniz bizi rahat bırakın. Bırakın özgür olalım."

ARTIK ÖZGÜLÜK VAR

Sengawi ` Artık özgürlük var kimse Kürt kimliğinin önünde duramaz` dedi. Yaptığı baskıyı özgürlükten sayan Sengawi, sözlerine şöyle devam etti: "Artik özgürlük zamanıdır ve kimse Kürt kimliğinin önünde duramaz. Ve doğrusu biz de artik önümüzde engel olmalarını kabul etmiyoruz. Kimsenin Kürdistan halkının hakkına dâhil olmasını istemiyoruz Kürtler öz isimlerini kullansın artık" ifadelerini kullandı.

Milli Gazete/Mahmut Kılıç

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir