• DOLAR 32.514
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2492.678
  • ...
Öğrenciler, depremzede çocuklar için oyuncak hazırlıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından depremzede çocuklar için "İyilik Hepimize İyi Gelecek" projesi kapsamında yardım kampanyası başlatan Başsavcı İhsan Eroğul Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Mevlana İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, kendi imkânlarıyla depremden etkilenen çocuklar için oyuncak hazırladılar.

İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği projede, bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, kolilere konulan oyuncak ve çeşitli malzemeleri, önümüzdeki günlerde kargo ile deprem bölgesine gönderecekler.

Hamur Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ve eşi Çiğdem Tuncer, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç ve İlçe Belediye Başkanı Cezmi Ergül oyuncak yapan öğretmen ile öğrencileri ziyaret etti.

Depremzede çocuklar için hazırlanan oyuncak yapma ve toplama çalışmasının oldukça anlamlı olduğunu anlatan Kaymakam Tuncer, "Buradaki arkadaşlarımız olaya farklı bir açıdan baktı ve çocukları daha çok düşünüp onlara karınca kararınca oyuncak toplayarak kendi yaptıkları oyuncakları hediye ettiler. Deprem ve büyük afetlerde insanın ilk ihtiyacı tabii ki başını sokabilecek bir yer ve ısınabilecek bir battaniye ama oradaki çocukları da düşünmek lazım. Oradaki insanların afet dolayısıyla bunu düşünmesini bekleyemeyiz. Oradakiler muhtemelen kaynaklarını gıda, barınma ve ısınmaya harcar." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir