• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Azerbaycan'da Aliyev'in kazandığı seçimleri protesto eden adaylara gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan'da yapılan milletvekili seçiminde sonuçların çok erken açıklanmasını eleştiren 20’den fazla muhalif ve bağımsız aday gözaltına alındı.

Azerbaycan Merkezi Seçim Komisyonunun açıkladığı sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkanı olduğu Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Milli Meclis'te 72 sandalye kazandı.

Seçimle yenilenen 125 sandalyelik mecliste 43 bağımsız aday milletvekili olurken 10 sandalye ise farklı siyasi partilerin adaylarınca paylaşıldı.

Uluslararası gözlemciler ve muhalefetten 'seçimde usulsüzlük' iddiası
Uluslararası gözlemciler, seçim sayımında usulsüzlüklerin tespit edildiğini, bu durumun da bütün seçimlere şaibe kattığını ileri sürüyor.

Muhalefet kanadı ise oy sayımındaki usulsüzlüklerin yanı sıra sandıklara sonradan oylar eklendiğini iddia ediyor.

Bağımsız aday Rabia Mamedova, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından basına yaptığı açıklamada, “Seçim sonuçlarının iptal edilmesini ve ihlallerden sorumlu herkesin tutuklanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in 5 Aralık 2019'da parlamentoyu feshetmesi ve erken seçim kararı alması üzerine, Azerbaycan seçim sürecine girmiş ve 9 Şubat'ta erken milletvekili seçimleri yapılmıştı.

Yaklaşık 5 milyon 387 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, seçime katılım oranı yüzde 47,81 olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir