• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Gaziantep Valisi Gül: "Kitap okuma yarışmasının kaybedeni yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te umre ödüllü kitap okuma yarışması kapsamında okullar düzeyinde düzenlenen sınavda dereceye giren, yarıyıl tatilinde umre ibadeti için kutsal topraklara giden ve geçtiğimiz hafta ziyaretin ardından kente dönen öğrencilere yönelik program düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi tarafından 4 yıldır sürdürülen proje kapsamında kutsal topraklardan dönen 164 öğrenci ve ailelerine yönelik kentteki bir otelde düzenlenen yemek programında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap okuma yarışmasında kaybedenin olmadığını vurguladı.

“Kitap okuma yarışmasının kaybedeni yoktur”

Gül, “Çok güzel bir etkinlik için bir araya geldik. Bu projede iki güzelliği bir arada yaşıyoruz. Her ay Şahinbey Belediyesinin vermiş olduğu kitapları okumak ve bunlarla ilgili bilgi kazanımı sağlanması iyi bir olay ancak bunun yanında umre ödülü daha kıymetli bir çalışmadır. Bu çalışma ile birlikte aile yapısı güçlendirilerek gençlerin geleceklerine yön vermesi sağlanıyor. Bunlar sayesinde bağımlılık gibi birçok zararlı etkenlerde ortadan kalkmış oluyor. Bu açıdan bu tür etkinlikleri çoğaltmamız ve destek olmamız gerekiyor. Çocuklara bu şansı verdikleri için ailelere teşekkür ediyorum. Gençlere de bu şansı çok iyi kullandıkları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “Umre ve Hac ziyaretleri büyüklerimizin yıllarca hayalini kuruduğu gitmeyi arzuladığı, gitmek için dua ettiği o topraklara ulaşmak için gözyaşı döktüğü bir yer. Ama bu topraklara ulaşmak insanın kendi elinde değil Allah’ın (Celle Celaluhu) takdirindedir. Kutsal topraklara ulaşmanızda ve umre ziyareti yapmanız da sizlere vesile olan Valimize, Şahinbey Belediye Başkanımıza, Milli eğitim Müdürümüze ve İl Müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Okumak Rabbimizin ilk emridir”

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ise gençlerin okuması için onlara birçok imkanın sağlandığını belirterek, “Cihan onun yüzü suyu hürmetine yaratıldı. O, olmasaydı cihan yaratılmazdı. Yürüdüğünde gül kokusu kendisiyle birlikte giderdi. Gittiği her yeri de gül kokusu sarardı. Bir gün Hira dağının içindeki bir mağarada, o mağarayı gül kokusu doldurmuşken, Cenab-ı Allah (Celle Celaluhu) Cebrail’i (Aleyhisselam) gönderdi ve dinimizin ilk emrini de sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimize bildirdi. Bu emir, ‘seni yaradan Rabbinin adıyla Oku!’ emriydi.” ifadelerini kullandı.

 “Allah sevdiği kullarını misafir eder”

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Allah’ın sevdiklerini evine çağırdığını belirterek, “Şair diyor ki, ‘Kâbe kime nasip olmuşsa Hüda ona rahmet eder.’ O kişi ki evine sevdiğini davet eder. Bu gençleri Cenab-ı Hak sevmiş ve evine davet etmiş. Onlar hakkın rahmetinden bereketinde nasiplerini aldılar. Nasiplerini alan öğrenci kardeşlerimi muhabbetle, sevgiyle başarı dileklerimle selamlıyorum. Rabbim onları korusun ve muhafaza eylesin.” dedi.

“Genç yaşta Allah’ın misafiri olmak herkese nasip olmaz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da her ay dağıtılan kitaplarla öğrencilerin okuma alışkanlığı kazandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bu önemli organizasyonda emeği geçen Valimize, İl Müftümüze, Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm arkadaşlarımız ile hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Genç yaşta Kâbe’yi ziyaret etmek, umreye gitmek Allah’ın (Celle Celaluhu) her kuluna nasip olmayacak bir durum. Allah’ın (Celle Celaluhu) evini Allah’ın (Celle Celaluhu) davetlisi olarak ziyaret etmek çok büyük bir şanstır ve hepinizi de yürekten kutluyorum. Bizler sadece vesile olduk. Dinimizin ilk emri ‘oku’dur. Sayın Valimizin başlatmış olduğu ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi’ne destek olarak herkesi okumaya teşvik ediyoruz. Her ay ortaokul ve lise öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz. Şu ana kadar 4 milyon 700 bin adet kitap dağıttık ve dağıtmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz hafta Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir protokol imzaladık. Bugüne kadar eğitime vermiş olduğumuz desteklerin yanı sıra yeni desteklerimiz de olacak. İstiyoruz ki gençlerimiz daha çok okusun ve ilim sahibi olsunlar. Biz, öğrencilerimize çok güveniyoruz. Geleceğimiz sizlerin elinde şekillenecek.”

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu da projenin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Ben şunu özellikle söylemek istiyorum. Defalarca bu topraklara gitmiş bir kardeşinizim. Ama bu yolculuk çok farklıydı. Her yönüyle bu çocuklara umre yolculuğunu hayatları boyunca unutturmayacak bir gayret vardı.  Buradan özellikle bu işin gönül mimarı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise gençlerin okudukları kitaplarla ödüllendirildiğini ve bu şekilde de okumaya teşvik edildiğini belirtti.

Öte yandan duygularını dile getiren öğrenciler ise kutsal toprakları ziyaret ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre ödüllü kitap okuma yarışması kapsamında “İyi Müslüman” kitabından yarışmaya girerek başarılı olan 164 öğrenci, ödül olarak umreye gönderilmişti.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir