• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
`Hayatınızda Fethedeceğiniz Mekke`yi Bulun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslam dünyasının kutsal beldesi Mekke`nin Yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed(S.A.V.) tarafından feth edilişinin yıldönümü Nevşehir`de düzenlenen muhteşem katılımlı bir etkinlikle kutlandı. İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu`nun sohbeti ve Hasan Dursun`un ilahileriyle süslediği anma etkinliği için bir araya gelen vatandaşlar salona sığmadı.

Suriye Emevi Camii İmam Hatibi İbrahim Sofi`nin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Mekke`nin fethi anma etkinliğine katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, konunun Yüce Peygamberimiz olduğunda inananların salonları yoğun şekilde doldurduğunu belirterek, katılımlarından dolayı Nevşehirlilere teşekkür etti. Mekke`nin fethinin kesinlikle bir savaş olmadığını anlatan Döngeloğlu "Mekke`nin fethi asla bir savaş değil, putların dertlerini yıllar yılı taşıyan insanların, `Nerede kaldın ya Resulullah` diye ifadelendirdikleri bir hasretidir" dedi.

Fethin daha önceki yıllarda Allah tarafından peygamberimize indirilen ayetlerle müjdelendiğini vurgulayan Döngeloğlu, fethin öncesinde yaşanan gelişmeleri ayetler ve hadis-i şerifler ile etkinliğe katılanlar vatandaşlara anlattı. Fethin kelime anlamı itibariyle açılmak olduğunu ifade eden Döngeloğlu, fetih ile birlikte Mekke halkının yıllar yılı yaşanan sapkınlığa, cahiliye döneminin insanlık dışı uygulamalarına son verilmesi adına önemli olduğuna işaret etti.

Döngeloğlu, Mekke`nin fethinin sonuç itibariyle güçlü iken affedebilmeyi ve merhameti ortaya koyabilmenin de adı olduğunu vurguladı. Döngeloğlu, "Mekke`nin fethi gerçek anlamda inananlar için çok iyi bir ders niteliğindedir. Yıllar yılı Müslümanlara, yüreklerinde yaşattıkları inançları doğrultusunda insanlık dışı işkenceler yapan, kız çocuklarını toprağa gömerek ölümlerine neden olan insanların yüce peygamberimiz tarafından affedilmesidir. Mekke`de zulümleri ile ün salan müşrikler, peygamberimizin affına kavuşarak onun elinden tutabilmişlerdir." şeklinde konuştu.

Mekke`nin fethini yüreklerinde hissetmek isteyen ve onu yaşamak isteyen Müslümanların mutlak surette bir şeyleri fethederek bu kutlu ana ulaşabileceklerine vurgu yapan İlahiyatçı Yazar Döngeloğlu, "Bu önemli ana ulaşmak istiyorsanız, fethi gerçek anlamda yaşamak istiyorsanız, sizlerde bir şeyleri fethedin, namazı feth edin, doğruluğu dürüstlüğü, anne ve babaya itaati ve Peygamberimizin hayatına uygun bir hayatı yaşamayı feth edin. Mutlaka ama mutlaka fethedebileceğiniz bir Mekke bulun hayatınızda." dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir