• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Buti`den Suriye Rejimine Fetva Darbesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SURİYE - Suriye`nin önde gelen alimlerinden Muhammed Said Ramazan El-Buti, Suriye ordusu askerlerine "Öleceğinizi de bilseniz göstericilere ateş açmayın" fetvası verdi. Ramazan el-Buti`nin fetvasının ordudan kopuşları hızlandırması bekleniyor.

Muhammed Ramazan El-Buti, Nesim Eş-Şam sitesinde yayınlanan 5 Haziran 2011 tarihli ve 13060 nolu fetvada, komutanları tarafından göstericileri öldürmeye zorlanan bir askerin sorusunu cevaplarken, askere komutanın emrini yerine getirmemesi gerektiğini söyledi.

 

Suriye ordusunda asker olduğunu söyleyen kişi El-Buti`ye sorusunda şöyle dedi:

"Değerli Şeyhim! Ben Suriye ordusunda askerim. Buradaki bazı arkadaşlarla anlaşmazlığa düştük. Bizden sorumlu komutan bize göstericileri gerçek kurşunla vurmamızı emrederse emrini yerine getirelim mi yoksa getirmeyelim mi? Bilmelisiniz ki, biz göstericileri vurmazsak, kesinlikle öldürüleceğiz. Nasıl davranacağımızı bilmek için şer`i bir cevap istiyoruz. Hepimiz sizin ilminize güveniyoruz. En kısa zamanda cevap vermenizi rica ediyoruz. Teşekkürler."
Muhammed Said Ramazan El-Buti ise Suriyeli askerin bu sorusuna şu cevap verdi:

 

"Fıkıh âlimleri, haksız yere adam öldürmeye zorlanan kişinin, isteğini yerine getirmemesi halinde öldürüleceğini bilse dahi kendisini buna zorlayan kişinin istediğini yapması caiz olmadığını söylemişlerdir. Çünkü her iki cinayet de aynı derecede tehlikelidir. Öldürmeye zorlanan kişinin kendi hayatını kendisi gibi suçsuz başka bir kişinin hayatından üstün görmesi caiz değildir."

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir