• DOLAR 32.488
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2475.319
  • ...
Tanğlay: “Kar için günlük 100 bin TL harcıyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kar yağışı Bitlis’i olumsuz etkiledi. Üç gün içinde kentte 2 metre 20 santim kar yağdı. Köy yolları kapandı, okullar tatil edildi. Belediye ekipleri karla mücadele çalışmasına aralıksız devam ediyor.

Kentte yapılan karla mücadeleyi değerlendiren Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, karın başkenti olan Bitlis’te 25 iş makinesi, 15 yardımcı araç ve 80 personel ile aralıksız hizmet sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Belediye olarak bütçe sıkıntısı yaşadıklarının altını çizen Tanğlay, vatandaşların mağdur olmaması için ellerinden gelen gayretleri sarf etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Tanğlay, “Bitlis ili karın başkentidir. Cuma günü başlayan kar yağışı bu akşam itibariyle devam edecek. Bu süre zarfında 2 metre 20 santim kar düştü. Bitlis Belediyesi olarak ekiplerimizle beraber sahadayız. Şu an TOKİ bölgesindeyiz. Gördüğünüz gibi Bitlis kara gömülmüş vaziyette. İnsanlarımız mağduriyet yaşamasın diye elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Gece gündüz demeden 7/24 karları temizlemeye çalıştık.” dedi.

“Günlük yaklaşık 7 bin litre yakıt kullanılıyor”

Bitlis’te küçük yapıda afet yaşadıklarına dikkat çeken Tanğlay, şunları söyledi:

“Özellikle şunu söylemek istiyorum. Bitlis Belediyesi 25 iş makinesi, 15 yardımcı araç ve 80 personel ile bu hizmeti sürdürmeye çalıştı. An itibariyle ana ve ara yollarımızın tamamı açık durumda. Şu an genişleme ve tuzlama çalışmalarını yapıyoruz. Bu 3-4 gün içinde Bitlis’te gerçekten küçük çaplı afet yaşandı. Bu sürede makinelerimiz hiç durmadı. Tabi bu yakıt ile çalışıyor. Günlük yaklaşık 7 bin litre yakıt kullanılıyor. Tabi Bitlis Belediyesinin büyük bir imkânı yok. Ama elimizden geldiğince halkımızın daha rahat ortamlarda yaşaması için yollarını açtık. Bu mevsimde de 2 metre karı Bitlis’te gördük. İnanıyorum ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 3 günde bu kadar kar düşmemiştir. Burada kış turizmi de çok güzel. Bunun bir fırsata çevirmek istiyoruz. Diyoruz ki ‘Gelin, görün, sizi güzel şehrimizde gezdirelim.’”

“Karla mücadeleye günlük 100 bin TL harcama yapılıyor”

Son olarak Tanğlay, karla mücadeleye günlük 100 bin TL harcama yapıldığını dile getirerek, “3 günde kullandığımız yakıt, bu mevsimde bize 2 buçuk ay yetecek kadardı. Çünkü gece gündüz araçlarımız durmadan çalıştı. Bunu halkımızda gördü. 3 gündür ekiplerimiz 2-3 saat uykuyla idare ediyorlar. 130 kilometre civarında yol ağımız var. Her kar yağışında bunu açıyoruz. Bütçe konusunda sıkıntılıyız. İmkanları olmayan bir belediye. Bir günlük karla mücadele maliyetimiz 100 bini geçiyor. Bu da Bitlis Belediyesi için büyük bir miktar.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş -İLKHA)

video

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir