• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
Hasta çocuk 8 saatlik çalışma sonucu sağlık ekiplerine ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt'in Pervari İlçesine bağlı Çavuşlu köyünde 10 yaşındaki Fazile Olga, yüksek ateş sonucu hastalandı. Köy yolunun kapalı olması sebebi ile Hastaneye götürülemeyen çocuğun ailesi İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri ve 112 Acil Servis ekiplerinden yardım talebinde bulundu.

Ekipler 8 saatlik bir çalışmanın ardından yolu açarak Olga'yı 112 Acil Servis ekiplerine teslim etti. Siirt Devlet Hastanesine getirilen ve burada tedavi altına alınan Olga'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Siirt Pervari İlçesine bağlı Çavuşlu ve Dolusalkım köylerinde karla mücadele çalışmasının aralıksız devam ettiğini ifade eden Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, bölgede karla mücadele çalışmalarının devam ettiği, iş makinalarının 7/24 saat çalıştığını kaydetti.

Siirt'in Pervari İlçesine bağlı Çavuşlu köyünde aniden rahatsızlanan 10 yaşındaki Fazile Olga'nın yardım çağrısına gitmek isteyen İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri ve 112 Acil Servis ekipleri 8 saat sonra Fazile Olga'ya ulaşabildiler. Köye ulaşmak için Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyü istikametini kullanan İl Özel İdaresi ekipleri, 15 kilometrelik yolu 8 saatte aşabildi.

 

"15 kilometrelik yolu 8 saatte gittiler"

Gelen ihbar üzerine gündüz saatlerinde ekiplerin İl Özel İdaresi iş makinalarının ve 112 Acil Servis ekiplerinin yola çıkarıldığını ifade eden Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Canpolat, "Çavuşlu köyünde aniden rahatsızlanan 10 yaşındaki Fazile Olga'nın imdadına yaklaşık 8 saat sonra ulaşabildik. Bölgemizde yoğun kar yağışından ötürü birçok noktada 3 metrenin üzerinde kar yağmıştı. Bu sebepten karla mücadele ekiplerimizin işi oldukça zorlaştı. Ancak ekiplerin yaşadıkları tüm zorluklara rağmen hasta çocuğumuza ulaşarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim ettik." dedi.

Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerinde karla mücadele çalışmalarının yanı sıra hasta kurtarma çalışmalarının da yapıldığını dile getiren Canpolat; "Önceliğimiz köylerimizde mahsur kalan hastalarımızı 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırmaktır. Bölgede zaman zaman kar yağışlarının yanı sıra tipilerin meydana geliyor. Ekiplerimiz bu bölgelerde 7/24 saat çalışarak yolların açılmasını sağlamaktadır. Şu ana kadar toplam 95 köy yolumuz ulaşıma açılmıştır ve bugün içerisinde devam edecektir" dedi.

"6 çocuğumu hastalıklardan ötürü kaybettim"

Kızının aniden rahatsızlanmasından ötürü büyük bir çaresizlik içine girdiğini ifade eden Reşit Olga, kızının sağlığının iyi olmasından ötürü büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ekiplerin kızına ulaşması için yaklaşık 8 saatlik bir çalışma sonucu karla kapanan yolun açıldığını belirten baba Olga, "Kızım rahatsızlandığı an ekiplere ihbarda bulunduk. 4 çocuk babasıyım, 6 çocuğumu hastalıklardan ötürü kaybettim. Fazile hastalanınca çok endişelendim, ancak sağ olsun ekipler köyümüze ulaştılar ve kızımı kurtardılar." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir