• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Bakan Pekcan 2 tondan fazla uyuşturucu ele geçirildiği açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile Bulgaristan arasında bulunan Kapıkule Sınır Kapısı'nda ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Pekcan, operasyon için "Kara kapılarında tek seferde en yüksek uyuşturucu yakalaması oldu" dedi.

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda şüpheli bir TIR'da arama yapan Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Mühafaza ekipleri, aramada TIR'da 2 ton 70 kilogram ağırlığında esrar buldu.

Bakan Pekcan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  

"Gümrük kapılarımızda kaçakçılığa, uyuşturucuya geçit vermiyoruz. Bakanlığımıza bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Kapıkule’de gerçekleştirilen bir operasyonda, 2 ton 70 kg ağırlığında esrar ele geçirilerek, yeni bir rekora imza atıldı.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Havalimanında ele geçirilen 1.7 ton uyuşturucu ile ülkemiz havalimanlarında gerçekleştirilen en yüksek miktardaki uyuşturucu yakalamasını gerçekleştiren ekiplerimiz, bu defa yeni ve daha büyük bir yakalamaya imza attı.

Kapıkule Gümrük kapısında şüpheli bir tırda yapılan arama sonucu ele geçirilen  2 ton 70 kg uyuşturucu, ülkemiz tarihinde kara kapılarında tek seferde gerçekleştirilen en yüksek miktardaki uyuşturucu yakalaması oldu.

Bu önemli yakalamayı gerçekleştiren  başta Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü olmak üzere gece gündüz demeden büyük bir özveriyle kaçakçılıkla mücadele eden Gümrük Muhafaza ekibimizi canı gönülden kutluyorum." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir