• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
ABD`den İki Fırkateyne Onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye`nin de içinde bulunduğu bir grup ülkeye ABD donanmasından füze güdümlü kapasiteye sahip fırkateynler hibe edilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Ileana Ros-Lehtinen ve kıdemli Demokrat üyesi Howard Berman tarafından hazırlanan tasarı, ``kuralların askıya alınması`` yöntemiyle komiteye sunulmuş, bu nedenle de komiteden onay sürecini atlayarak, doğrudan Meclis Genel Kurulu`na getirilmişti.

Genel Kurul`da bugün görüşülen 6649 numaralı tasarı, Temsilciler Meclisi`nde yapılan sesli oylama sonucunda geçti.

Tasarı, Türkiye`ye, ``Oliver Hazard Perry`` sınıfına ait, ``USS Halyburton`` ve ``USS Thach`` adlı iki fırkateynin hibe edilmesi için ABD Başkanı Barack Obama`ya yetki verilmesini içeriyor.

Tasarının ilk sunulduğu versiyonunda, gemilerin hibe edileceği ülkeler arasında Türkiye`nin adı yer almazken, ABD yönetiminin girişimleri sonucu Türkiye`nin adı daha sonra listeye eklenmişti.

Tasarının, yürürlüğe girebilmesi için Senato`da da onaylanması gerekiyor.

İtirazlar

ABD Temsilciler Meclisi, hibeyle ilgili tasarıyı görüşürken, özellikle Türkiye karşıtlığıyla bilinen Kongre üyeleri Türkiye`yi eleştirerek, tasarının reddini istedi.

Bu üyeler, Türkiye`yi daha çok İsrail, Kıbrıs Rum yönetimi ve Hamas ile ilişkileri konusunda eleştirdi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir