• DOLAR 32.342
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.842
  • ...
Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'ın Rus heyeti ile görüşmesine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'ın Rus heyeti ile görüşmesine ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın başkanlığındaki heyet ile Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığında siyasi, askeri ve istihbari temsilcilerden oluşan Rus heyetinin görüşmede İdlib'deki son durumu ele aldığı bildirildi.

Açıklamada, "Görüşmede İdlib'deki uluslararası anlaşmalara bağlı olarak bulundurulan gözlem noktamıza rejim tarafından yapılan askeri saldırı en sert şekilde kınanmış ve saldırıya karşı meşru müdafaa hakkı çerçevesinde cevap verileceği dile getirilmiştir. Türk askerine karşı yapılan saldırının kabul edilemez olduğu, saldırıya en sert şekilde mukabele edildiği ve bundan sonra da edileceği belirtilmiştir. Astana ruhuna aykırı şekilde askerlerimize ve gözlem noktalarımıza yönelik bu saldırıların derhal durdurulması gereği şiddetle vurgulanmıştır." denildi.

"Soçi Mutabakatının açıkça ihlal edildiği belirtilerek anlaşmanın garantörlerinden olan Rusya Federasyonu'nun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği mesajı verilmiştir." İfadesine yer verilen açıklama, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin nihai amacının Suriye'de akan kanın durması, insani krizlerin engellenmesi ve siyasi sürecin işletilmesi olduğu ifade edilmiştir. Siyasi süreci baltalamaya yönelik saldırılar karşısında Türkiye'nin her türlü tedbiri uygulamaya kararlı olduğu vurgulanmıştır. Soçi mutabakatının uygulanması ve askerlerimize yönelik saldırıların karşılıksız kalmayacağı yönündeki kararlılığımızın altı çizilmiştir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir