• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Kitapseverler Duisburg Kitap Fuarı`nda Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Almanya`nın Rheinbeg şehrinde ASTEC GmbH tarafından düzenlenen Duisburg Kitap Fuarı`nda, Türkiye`nin yanı sıra Avrupa`nın birçok ülkesinden gelen yayınevlerinin kitapseverleri okurlarıyla buluşturduğu adres olmaya devam ediyor.
 
Fuarda Wiesbaden`deki Huzur Kitapevi ile ortak stand açan Dua Yayıncılık, bünyesindeki yazarlardan M. Ali Gönül ile Mehmet Göktaş hocayı okurlarıyla buluşturdu. Ayrıcı yazar Hasan Sabaz`ın 2, 3, 4, 5 ve 6 Ocak`ta, Mehmet Şenlik hocanın ise bugün, yarın ve 6 Ocak günlerinde standa kitap imzalayacağı öğrenildi.
 
Dua Yayınları olarak Duisburg Kitap Fuarı`na ikinci defa katıldıklarını ve ziyaretçilerin kitaba gösterdiği ilgiden ötürü memnuniyetini dile getiren M. Ali Gönül, "İnsanlarımız bu tür yerleri mutlaka ziyaret etmeli. Çünkü bu gibi yerlerde insanın ufkunu açan eserler sergileniyor. İnsan sadece maddi açıdan hayata bakmamalı, manevi açıdan da hayata bakmalı. İnsan sadece etten ve kemikten oluşmuyor, aynı zamanda bünyesinde ruhu bünyesinde barındırıyor. Nasıl ki bedenin yeme-içme gibi çeşitli gıdalara ihtiyacı varsa, ruhun da gıda olarak faydalı bilgiye ihtiyacı var. Burası da ruhun gıdasının satıldığı yerdir" diyerek imkanı olan herkesi fuara gelmeye davet etti.
 
Fuarların Özelliği Daha Çok Çeşit Bulundurmasıdır
E-Kitap Yayınevi ile ortak stand açan Bereket Müzik`in sahibi Ahmet Bilici, fuara ilk defa katıldıklarını belirterek, gerek çeşit, gerekse de yayıncıların fazla olması açısından fuarların önemine değindi. Türkiye`de birçok fuara katıldıklarını ifade eden Bilici, "Avrupa`dakilerin daha bir talebi olması gerekiyor. Çünkü her zaman bu tür organizasyonlar yapılmıyor. Bir özeleştiri, buradakiler ayağına gelen fırsatı değerlendirmiyorlar" dedi.
 
Avrupa Yetim-Der de Fuardaydı
Yaklaşık 9 ay önce kurulan ve kısa zamanda yaptığı yardımlarla isminden söz ettiren Avrupa Yetim-Der de fuarda küçük bir stand açtı. Dua Yayıncılık`ın katkısıyla açtıkları stantta derneğin tanıtımını yaptıklarını aktaran dernek başkanı Murat Korkut, fuarda 6 Ocak`a kadar tanıtıma devam edeceklerini belirtti. Derneğe duyulan rağbetin kendisini memnun ettiğini ifade eden Korkut, fuarların tanıtım açısında güzel bir fırsat olduğunu söyledi.
 
İnsanların Kitapla Barışık Olması Bizi Sevindiriyor
Fuarda Düşün Yayınları`nı temsilen bulunduğunu söyleyen Ahmet Mihmat, Perşembe gününden bu yana fuarda olduğunu ve Fuarın aynı zamanda bir kültür şenliği özelliğinin de olduğunu ifade etti.
 
Mihmat, insanların hala kitapla barışık olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Çünkü beyni ve ruhu doyuran bilgidir, irfandır. Bu da kitap okumakla sağlanır. Hamdolsun, bu yüzden insanları buralarda görmek bizi sevindiriyor" dedi.
 
Gülbeste Derneği de Fuarda Stant Açtı
Almanya`nın Duisburg şehrinde 2007 yılından bu yana ağırlıklı olarak sosyal alanda çalışma yapan Gülbeste Derneği başkanı Gülseren Gümüş, fuarda stant açarak derneğin tanıtımını yaptı. Türkiye`den gelen ve Almanya`ya uyum sağlama konusunda zorluk çekenlere yardımda bulunduklarını aktaran Gümüş, eğitim konusunda da çalışmalarının olduğunu söyledi. (Basri Özmen - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir