• DOLAR 32.564
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.966
  • ...
Filistinli Liderlerden Abbas`a Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Abbas, Siyonist medya organlarına verdiği demeçte, Netanyahu`nun Yahudi yerleşim birimi inşaatını durdurmaması ve müzakerelerde herhangi bir ilerleme olmaması halinde Batı Yaka`daki yönetimin anahtarlarını Siyonist Başbakan`a teslim edeceğini söylemişti.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hasan Harişe, Abbas`ın açıklamalarını eleştirerek, "Abbas istifa edip gitmek istiyorsa bu kendisinin bileceği bir şey. Fakat anahtarları kendisini seçen ve o makama getirenlere, yani Filistin halkına teslim etmesi gerekir" dedi.

Harişe, Filistin Özerk Yönetimi`nin uluslararası anlaşmaların ürünü olduğunu ve Abbas`ın özerk yönetimi feshetme yetkisi bulunmadığını söyleyerek, Filistin halkının hak sahibi olduğunu hatırlattı ve Abbas`ı daha dikkatli ifadeler kullanmaya davet etti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk da, Abbas`ın yönetimi Netanyahu`ya teslim etme tehdidini şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek, "Niye yönetimi Netanyahu`ya teslim ediyor? Daha yakınındakilere teslim etmesi gerekmez mi?" diye sordu. Ebu Merzuk, Abbas`ın yönetimi Hamas`a teslim etmekle tehdit etmesinin daha uygun olacağını söyledi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Mahmud Ez-Zehhar ise Filistin Özerk Yönetimi`ni feshetme yetkisinin Filistin halkına ait olduğunu ve Abbas`ın tek başına böyle bir karar alamayacağını belirtti.

Ez-Zehhar, hiçbir araştırmaya dayanmadan Abbas`ın bir plandan diğerine atlamasının doğru olmadığını dile getirdi

FEM
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir