• DOLAR 32.526
  • EURO 34.683
  • ALTIN 2491.613
  • ...
BEÜ`de Hibe Desteklerin Tanıtımı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Açılış konuşmasını yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru; \"Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz bu toplantıda Üniversite ve sanayi işbirliği ile ilgili önemli adımların atılacağına inanıyorum\" diyerek bu konuyla ilgili Bursa`da bir takım temaslar yapılacağını belirtti.

Vali Veysel Yurdakul ise; \"Sanayi - Üniversite, Sanayi - Endüstri Meslek Lisesi, Sanayi - genel olarak meslek gruplarının iş birliği konusunun tüm Türkiye`de artarak geliştiğini görüyoruz. Ülkemizin güzide üniversitelerinden Bitlis Eren Üniversitesi`nde Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı işbirliğinde Ar-ge ve KOSGEB destekleri ile bu ilişki ve işbirliğinin altının nasıl doldurulacağı, var olan işbirliğinin nasıl arttırılacağını ve bundan bölgemize istihdam alanında neler katabileceğimizin arayışı içerisinde olacağız\" dedi.

Kobi Uzman Yardımcısı Sinan Kibar; \"KOSGEB`in amacı küçük ve orta ölçekli işletmelere destek vermektir. Türkiye`deki işletmelerin yüzde 99.77`si kobidir. Ve bu yüzden KOSGEB`in destek alanı içerisindedir. KOSGEB`in amacı kobilerin ekonomideki payını arttırmak, rekabeti güçlendirmek, sanayide yaşanan gelişmelere paralel olarak entegrasyonunu sağlamaktır. 2009 yılından önce KOSGEB sanayi ağırlıklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere destek veriyordu. 2009 yılından sonra Bakanlar Kurulu`nun aldığı bir kararla hizmet ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelere de destek verilmeye başlandı\" diyerek KOSGEB`in yapmış olduğu destekleri örneklerle açıkladı.

KOSGEB`in destek programlarını kısaca anlatan Kibar; \"Kobiler ilgili sorunlar ile ilgili projelerini gerçekleştirip ilgili sorunlarını tespit ederek destek talep edebilirler. Bu program süresi 3 yıldır ve 150 bin TL kadar destek verilebiliyor. Buradaki amaç kobilerin proje yapma kültürlerini geliştirmek, işletmelerin kapasitelerini arttırmaktır. Bir diğer program işletmelerin tek başlarına çözüme kavuşturamadıkları sorunları olduğu takdirde işbirliği yaparak oluşturulmuş bir programdır. En az beş işletme bir araya gelerek kendi sorunlarına çözüm bulacak projeler yaratabilirler. Başka bir program da istihdam arttırmak için girişimcinin desteklenmesi gerekiyor. Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını sağlamak, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ve girişimcinin geliştirilmesi ve yerel dinamiklere yönelik girişimcinin desteklenmesini sağlamaya yönelik oluşan bir programdır\" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir