• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Sigarayı taşladılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 "9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü'nde" Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarında yapılan eylemde temsili sigara maketi şeytana benzetilerek taşlandı.

Etkinlik sonrası gazetecilere açıklama yapan Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, dünya genelinde her yıl 8 milyon insanın sigaraya bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

Sigara bağımlıları için 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü'nün bir dönüm noktası olabileceğini savunan Çelik, "Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladı. Sigara kullanımı, başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere; bronşların daralması sonucu akciğer rahatsızlıklarına, KOAH hastalığı gibi birçok hastalığa da neden olmaktadır." şeklinde konuştu.

Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanı sigaraya bağlı sebeplerden dolayı kaybettiğimizi ifade eden Çelik, "Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanımızı sigardan dolayı kaybediyoruz. Bunun yanında pasif etkilenmeden doğan hastalıklar ve zararlar da ayrı bir acı tablodur. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkilemektedir." diye konuştu.

Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiren Çelik; "Sigara size ve sevdiklerinize zarar veriyor. '9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü' bu anlamda sigarayı bırakmak isteyenler için bir fırsat. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet rica ediyoruz. Kullananların bırakmasını, kullanmayanların da daha bilinçli olarak kendileri ve sevdikleri için model olmasını, çevreye karşı da uyarıcı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir