• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya’dan, YÜZBİNLER KUDÜS’E SELAM DURDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'un, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan "Şer Planı'nı tel"in etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından "Kudüs Bizimdir" temasıyla Diyarbakır’da miting düzenlendi. Mitingin başlamasına saatler kala Kudüs sevdalıları tekbirler ve "Kahrolsun Amerika, kahrolsun israil" sloganlarıyla gruplar halinde İstasyon Meydanı'na akın ederek alandaki yerlerini aldı. Miting başlamadan önce söylenen marşlar ve ilahilerle coşan Kudüs sevdalısı Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları, arşa yükselen tekbirler ve atılan sloganlarla kenetlendi. Yüzbinlerin katıldığı miting alanına Kürtçe (Kurmancî-Zazakî), İngilizce, Türkçe ve Arapça pankartlar asıldı. Miting, Hafız Ömer Akgül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

HÜDA PAR GENEL BAŞKAN VEKİLİ YAPICIOĞLU: KUDÜS UĞRUNA HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIZ

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, "Kudüs düşerse, Kahire, Bağdat, Ankara, Beyrut, Amman da düşer. Kudüs düşerse, Tahran, Hartum, Diyarbakır, İslamabad ayakta kalamaz. Kudüs düşerse yarın Mekke’ye Medine’ye de göz dikecekler." dedi. "İnşallah ümmetin safları Kudüs davası üzerinden, Mescid-i Aksa etrafında birleşiyor." diyen Yapıcıoğlu, "Mescid-i Aksa; biz Müslümanların ilk kıblesi, yeryüzünde inşa edilen mabetlerin ikincisi, ibadet maksadıyla ziyaret edilecek mescitlerin üçüncüsü, Mi’racın basamağı ve şahidi… Kudüs; Harameyn-i Şerifeyn’den yani Mekke ve Medine’den sonra İslam’ın üçüncü haremi, uğruna her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuz kutsal belde…" diye konuştu.

"KUDÜS ÖZGÜR OLMADAN İSLAM ÜMMETİ RAHAT YÜZÜ GÖRMEYECEKTİR"

Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Kardeşlerim! Neden bugün? Aslında Kudüs, siyonistlerce işgal edildiği 1967’de bölünmez ve ebedi başkent ilan edilmişti. Amerikan Meclisi tarafından da 1995 yılında siyonist işgalci rejimin başkenti olarak tanındı. Peki neden işgalden 53 yıl sonra bu planı hayata geçirmeye karar verdiklerini düşünmemiz gerekir. Cevap çok basittir. Ümmet hiç bu günkü kadar birbirine düşmemişti. Ve acı gerçek: Kudüs’ün ikinci fatihi Selahaddin-i Eyyubi’nin veciz ifadesiyle 'Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar.' Bugün Yemen’de insanlar açlıktan kırılıyor, Irak’ta insanların evleri başlarına yıkılıyor; Suriye’de hastanelerin bile üzerine bombalar yağdırılıyor. Akdeniz savaştan kaçanların mezarlığına dönmüş, kıyılarına bebek bedenleri vuruyor. Bu bombalar, bu yıkımlar ve yakılan bu ateşin amacı; Aksa’nın esaretinin devamını sağlamaktır. Bugün bir avuç siyonist rahat uyusun diye Kürd'ün, Türk'ün, Arap'ın ve Acem'in arasındaki sorunlar çözümsüzlüğe sürükleniyor. Biz ümmet olarak bu oyunu görüp bozmadığımız müddetçe Aksa esaretten kurtulamayacak, Kudüs hürriyetine kavuşamayacaktır. Kudüs özgür olmadan da ümmetin arasındaki bu kan ve gözyaşı bitmeyecek, İslam ümmeti rahat yüzü görmeyecektir. "Ey Kudüs için dua etmekten başka elimden bir şey gelmez diyen kardeşim!" diye seslenen Yapıcıoğlu, Kudüs'ün Müslümanların birinci gündemi olması ve bunun sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Ara sıra geçici olarak başka bazı gündemlerin öne çıkabileceğini belirten Yapıcoğlu, ancak bu durumlarda bile Kudüs'ün gündemden düşmemesi gerektiğini ifade etti.

"KUDÜS MUTLAKA ESARETTEN KURTARILACAKTIR. VE İNŞAALLAH O GÜN ÇOK YAKINDIR."

Yapıcıoğlu, konuşmasını şu dua ile sonlandırdı: "Ya Rabbi, Kudüs’ü özgürleştirmeyi gündeminin ön sıralarına alan, Kudüs için uykusuz kalan, Kudüs için kafa yoran ve güç biriktiren ve esbaba iyice tevessül ettikten sonra gözünü kırpmadan oradaki mazlumları kurtarmak için, Peygamberimizin emanetini, Hazreti Ömer’in ve Selahaddin-i Eyyubi’nin mirasını yeniden gül suları ile yıkayıp temizlemek için bizlere azim ve gayret ver! Ya Rabbi; şu dünya gözüyle Aksa’nın yeniden hürriyetine kavuştuğunu görmeyi ve orada şu meydandaki kardeşlerimle birlikte namaz kılmayı bizlere ve diğer şehirlerde, ülkelerde, Kudüs için kıyam eden, dua eden mü’min kullarına nasip eyle! Amin wel-hadulillahi rabbilalemin."

MOLLA BEŞİR ŞİMŞEK: KUDÜS BÜTÜN MÜSLÜMANLARINDIR

Programda kürtçe bir konuşma yapan ve işgalci ABD ile siyonist terör şebekesi arasında yapılan yüzyılın ihanet planına tepki gösteren İTTİHAD-UL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek de, Kudüs'ün bütün Müslümanların olduğuna vurgu yaptı. Konuşmasına, "Ey Müslümanlar, ey kardeş ve bacılarım. Bizler bugün dinimizin bir emrini yerine getiriyoruz. Bizler Kudüs'ün mücahidlerine yardımımızı ilan ediyoruz. Zira Kudüs, biz Müslümanların namusudur. Kudüs Rabbimizin bize emanetidir." cümleleriyle başlayan Şimşek, "Kudüs ilk kıblemizdir. Kudüs miraç yeridir. Kudüs izzet yeridir, Allah'ın huzuruna varma yeridir. Kudüs bize göre dini bir meseledir. Eğer bugün kimse Kudüs'e sahip çıkmazsa, Araplar ve Filistinliler Kudüs için mücadele etmezlerse dahi biz Müslümanlara vaciptir ki her daim Kudüs için mücadele edelim." dedi.

"MÜSLÜMANLARIN ŞEREFİ KUDÜS'TE TEHLİKEDEDİR"

Konuşmasına "Allah'ın Peygamberi buyuruyor; 'Kim ki sabaha çıkar ve Müslümanlar için endişelenmezse o Müslüman değildir." hadis-i şerifini hatırlatarak devam eden Şimşek, 'Bugün Filistinli Müslümanlar günün 24 saati Kudüs için şehid oluyorlar. Kadınlar Kudüs'ün özgürlüğü için şehid oluyorlar. İşgal askerleri Mescid-i Aksa'da Müslüman kadınların örtüsüne el uzatıyor. Müslümanların şerefi Kudüs'te tehlikededir. Bu hadise göre bizler hakiki Müslümanlardan değiliz. Niye Kudüs bu hale geldi? İslam âlemi bugün neden bu haldedir? Size bir mesele anlatacağım; 1960 tarihinde işgal askerleri Kudüs'ü ateşe verip yakıyorlar. işgal başbakanı diyor; 'O gece korkudan gözüme uyku girmedi. Ben o gece dünyanın dört bir yanından Müslümanlar israile saldırırlar diyordum. Sabah olduğunda korktuğum şeyler başıma gelmedi. Ben dedim ki; bugünden sonra inanıyorum ki biz israil olarak ne yaparsak yanımıza kalacak. Bizler anladık ki İslam ümmeti uykudadır." diye konuştu.

KUDÜS FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR

Mitingde yabancı konuklar da yer aldı. Yapılan konuşmalarda, Kudüs'ün Filistinlilerin toprağı olduğuna vurgu yapıldı, zaferin yakın olduğu ifade edildi. İhvan Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, "Kudüs, Filistinlilerin toprağıdır. Kudüs Filistin'in başkentidir. İhvan-ul Müslimin olarak sizlerle beraber ihanet anlaşmasını kabul etmediğimizi beyan ediyoruz." dedi. Haddad, şu ifadeleri kullandı:  "Ey Diyarbakır'ın değerli halkı. Hoş geldiniz. Sizler Selahaddin-i Eyyubi'nin torunlarısınız. Dedeniz nasıl Kudüs'ü fethettiyse sizler de buraya toplandınız. İhanet anlaşmasına karşı tepkinizi bu meydanlardan dile getiriyorsunuz. Bizler de İhvan-ul Müslimin olarak sizlerle beraber ihanet anlaşmasını kabul etmediğimizi beyan ediyoruz. Şehid Muhammed Mursi'nin sizlere dediği gibi 'Filistin, Filistinlilerin toprağıdır. Kudüs, Filistinlilerin toprağıdır. Kudüs Filistin'in başkentidir.' İhvan'ı tesis eden Hasan el-Benna'nın dediği gibi şu ayeti diyorum; 'Sizin bu ümmetiniz tek bir ümmettir ve ben de sizin Rabbinizim." Ben de Üstad Hasan el Benna'nın dediği gibi şunu diyorum; 'Bütün Arap halkları ve devletlerinin israile karşı çıkması lazımdır. Tek bir elden mücadele etmeleri elzemdir."

İhvan Şura Meclisi Üyesi Recep el-Benna ise konuşmasında, "Ey şu meydanı dolduran Diyarbakırlılar. Türkiye'nin bütün bölgelerinde meydanları dolduran kardeşlerimi selamlıyorum. Cumhurbaşkanınızı selamlıyorum. Ondan ve sizlerden, meydanları doldurduğunuz için Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

SİZLER FİLİSTİNLİLERLE BERABER MEYDANLARI DOLDURDUNUZ

Konuşmasında, Diyarbakır halkının Filistinlilerle beraber meydanları doldurduğunu ifade eden Mısır Cemaat-ı İslami yetkilisi Eşref Tevfik ise "Öncelikle sizleri selamlıyorum. Daha sonra Filistin'de bulunan mücahid ve mücahideleri selamlıyorum. Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak sizleri, Sultan Abdülhamid'in torunlarına selamlarımı iletiyorum. Anlaşmayı kabul etmediğiniz için sizleri selamlıyorum. Ey meydanları dolduranlar. Sizler Filistinlilerle beraber meydanları doldurdunuz. Onlarla omuz omuza mücadeleye devam ediyorsunuz." şeklinde konuştu.

Filistin İslami Cihat Yetkilisi Halit Ğavanma ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Peygamberin hadislerinde buyurdukları gibi sizin şer gördüğünüz bazı şeylerde hayır vardır. Bu ihanet anlaşması şer olarak görülebilir. Bizler İslami Cihad ve Hamas olarak Filistin'de bu ihanet anlaşmasına karşı çıktık. İnşallah Filistin'i, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacağız." dedi.

SİZLERE FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN, FİLİSTİNLİ MÜCAHİDLERİN SELAMLARINI GETİRDİM

Diyarbakır'a, Filistinli çocukların, Filistinli mücahidlerin selamlarını getirdiğini söyleyen Hamas Dış ilişkiler Sorumlusu Abdulmu'ti Zakkut, "Ey Diyarbakır halkı sizleri selamlıyorum. Sizler Amerika'ya, Trump'a, israile şunu diyorsunuz; bizler bu ihanet anlaşmasını kabul etmiyoruz. Ey Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Sultan Abdülhamid'in torunları! Sizler bu meydanda bütün kâfirlere, Amerika'ya sesinizi duyuruyorsunuz. Onların yaptığı anlaşmayı kabul etmediğinizi beyan ediyorsunuz. Sizler bu meydanda, Diyarbakır'da, Washington'daki Trump'a, Netanyahu'ya, hain bazı Araplara diyorsunuz ki; Kudüs eskiden de bizimdi, şimdi de bizimdir. Ey kardeşlerim ve bacılarım, onlar sizin kalbinizi sökmek, ruhunuzu almak için Washington'da toplandılar. Kardeşlerim, sizler burada toplanmışınız, Netanyahu'ya, Trump'a, hain bazı Araplara şunu diyorsunuz; Kudüs bizim ruhumuzdur, Kudüs bizim canımızdır. İnşallah Kudüs'e fatihler gibi gideceğiz ve özgürleştireceğiz. Sizler bu soğuğa rağmen burada toplanıyorsunuz. Sizlere Filistinli çocukların, Filistinli mücahidlerin selamlarını getirdim. İnşallah buradan Filistin'e yürüyeceğiz, Filistin'e gideceğiz. Ey kardeşlerim sizin bu duruşunuz bizlerin kalbini ferahlatıyor, bizlere umut oluyor. Sizlere şunu diyorum; İnşallah zafer yakındır, zafer yakındır, zafer yakındır." şeklinde konuştu.

İSTANBUL YENİKAPI’DA 'BÜYÜK KUDÜS MİTİNGİ'

Saadet Partisi'nin 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği 'Büyük Kudüs Mitingi' için halk Yenikapı'daki alanda toplandı. Mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra, Hamas Kudüs Sorumlusu Musa Akari, HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu burada yaptığı konuşmada, “Hani 'Yüzyılın Anlaşması' diyorlar ya, biz 'Yüzyılın Paçavrası' diyoruz buna. Trump ve Netanyahu tarafından dayatılan şu plan Filistin'i siyonist İsrail'e peşkeş çekmektedir, uluslararası hukuku ayaklar altına almaktadır. Huzura ve barışa değil kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktadır. Yüzyılın ihaneti, zorbalığı, paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allah'ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer tarihin çöplüğüdür. Necmettin Erbakan'ın dediği gibi "Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan siyonist uşaklar. Eğer bugün Kudüs'e sahip çıkamazsak yarın İstanbul'u gündeme getirecekler. Irkçı emperyalizm adım adım ilerlerken biz neler yapıyoruz? Kendi coğrafyasında kendi planlarını yapamayanlar başkalarının planlarının sadece figüranı olurlar. Bugün bizim yaptığımız günde 40 defa Allahu Ekber deyip sonra Trump'a teslim olmaktır. İttifaklarımızı güçlendirerek bu gidişi engelleyebiliriz. O yüzden zaman süslü laflar değil icraat zamanıdır. Irkçı emperyalizm laftan değil güçten anlar. Şimdi görev siyasi iradededir. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Sözde kınamalar İsrail'i daha da güçlendirmekten başka işe yaramıyor."

TARİH GÖSTERMİŞTİR Kİ SİYONİSTLERİN ANLADIĞI TEK DİL KUVVETTİR

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ise şunları söyledi; “Bugün Diyarbakır'da ve Sakarya'da bir araya gelen tüm Aksa sevdalılarına selam olsun. Kudüs, İslam'ın ilk kıblesi, yeryüzünde ibadet için inşa edilen mescidlerin ikincisi, ibadet için menzil edilen mescidlerin üçüncüsüdür. Kudüs alelade bir toprak parçası değildir. Kudüs'ü sıradan bir pazarlık konusu yapmak, asla söz konusu olmayacaktır. Bütün Amerika'yı, üzerine Avrupa’yı koysanız, bir Kudüs etmez. Biz bu ham hayallerden vazgeçin diyoruz. Kudüs insanlığın vicdanıdır. Tarih göstermiştir ki Siyonistlerin anladığı tek dil kuvvetin dilidir. Filistin'e güç ve kuvvet verelim. Anlaşmalar yapalım. Madem Filistin'i devlet olarak tanıyorsun, gelin Filistin'le askeri, ticari ve ekonomik anlaşmalar yapın. Bu şekilde göreceğiz ki Filistinlilere huzur gelecektir. Filistin huzur içinde olursa, tüm dünya huzur içinde olacaktır. Filistin'de huzur olursa, aramızdaki fitnelerin büyük kısmı yok olacaktır. Bu anlaşmayı bir başlangıç noktası kabul edinelim, aramızda farklılıkları, ayrılıkları bir kenara itelim. Filistin konusunda bir araya gelelim. Filistin huzur içinde olmazsa, İstanbul, Şam, Bağdat huzur içinde olamaz."

SAKARYA “SENİNLEYİZ KUDÜS” DEDİ

ABD ve işgalci siyonistin açıkladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’na Sakarya’dan da sert tepki gösterildi. Yeniden Refah Partisi’nin Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği ‘Seninleyiz Kudüs’ mitingine binlerce kişi katıldı. Mitingin başlamasına saatler kala Filistin’in başkenti Kudüs sevdalıları tekbirler ve “Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail” sloganlarıyla gruplar halinde Demokrasi Meydanı’na akın ederek mitingdeki yerlerini aldı. ‘Seninleyiz Kudüs’ mitingi dolayısıyla şehrin ana caddeleri ve sokaklarında yoğunluk nedeniyle trafik akışında güçlük yaşandığı görüldü. Miting alanında kadın ve erkeklere ayrılan bölümler için araya uzun şeritler çekilirken, tertip Komitesi tarafından görevlendirilmiş erkek ve kadın görevliler de olası izdihamın önüne geçmek için güvenlik koridoru oluşturdu. Polis de erkeklere ayrı, kadınlara ayrı arama noktaları oluşturdu.

HÜDA PAR SAKARYA’DAKİ MİTİNGE DE KATILDI

Mitinge Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ile genel başkan yardımcıları, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, HAMAS Türkiye Temsilcisi Sami Ebu Zuhri, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ve STK temsilcileri katıldı. Mitingde, emperyalist ABD ve işgalci siyonistler lanetlendi. 7'den 70'e her yaştan Filistin’in başkenti Kudüs sevdalısı miting alanına akın ederek küfre ve emperyalizme karşı birlik beraberlik manzaraları oluşturdu. Kudüs ile ilgili marşlarla başlayan “Seninleyiz Kudüs” mitinginin açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Çakır yaptı. Miting Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, Hamas Türkiye Temsilcisi Sami Ebu Zuhri, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir