• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Mekke Fethi Benzeri Olmayan Bir Fetihtir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 1 Ocak Mekke`nin fethiyle ilgili bir mesaj yayınlandı. Mesajda, Allah`u Teâlâ`nın tarih boyu kendi davasına yardım eden kullarını yalnız bırakmadığını belirtilerek, bu yardımların zahiri olarak görüldüğü olaylardan birinin de kuşkusuz Mekke`nin fethi olduğu vurgulandı.
 
Mekke`nin Fethinin, gösterilen sabrın, ihlâsın ve gayretin sonucu olduğu ifade edilen açıklamada, "Gerçekleşen bu Fetih sabra ve ihlasa aşıktı. Şüphesiz bu Fethin vuku bulması kolay olmamıştır. Bu Fetih`e kadar müminler birçok bela ve musibete maruz kalmış, şehid olmuş, muhacir olmuş ve mahrum bırakılmışlardı. Aç ve susuz kalmış Ama vazgeçmemişlerdi; çünkü zulmün zirveye ulaştığı yerde hak tecelli eder` düsturunu biliyorlardı ve rablerinin kendilerine olan fetih lütfünü bekliyorlardı." denildi.
 
`Allah İyilik İşleyenlerin Ecrini Zayi Etmez`
Allah ahdinde vefa gösterenlerin en hayırlısı olduğu vurgulanan mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: "Allah`ın vaadi haktır. Bu vaadin gerçekleşme zamanı gelmişti; çünkü sadece Allah`a inandıkları için ve Resulü`ne tabi oldukları için yurtlarından, ailelerinden ve en önemlisi Kabe-i muazzamadan ayrı kalmışlardı. `Allah iyilik işleyenlerin ecrini zayi etmez` ve zayi etmedi de mümin kullarını mübarek ve dünyanın kalbi konumundaki kutlu şehir Mekke`nin fethiyle şereflendirdi. Hz Peygamber (as) önceleri Araplar tarafından Mekke`den çıkarılan ve kanı mubah kılınan biri iken Mekke`nin fetihle beraber bütün Arapların boyun eğdiği muzzafer bir komutan haline gelmişti. Tarih tekerrürden ibarettir ve bu fetih gibi fetihler tarih boyu tüm müminlerin en büyük beklentisi olmuştur. Allah bütün mazlum ve mustazaflara bunun benzeri fetihler nasip etsin inşallah."
 
"Mekke Fethi Benzeri Bulunmayan Bir Fetihtir"
Mekke fethinin tarihte bir benzerinin bulunmadığı belirtilen mesajda, "Mekke`nin fethi gerek İslam tarihi açısından gerek dünya tarihi açısından benzeri bulunmayan bir fetihtir. Bu fetihle beraber Mekke; şirkten, kötülükten ve putlardan temizlenmiştir. Rabbimizden duamız: dünyada mevcut olan küfrün, zulmün, şirkin ve benzeri her türlü kötülüğün ortandan kalkacağı bir fetihle tüm mazlum ve mustazafları sevindirmesidir" temennisinde bulunuldu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir