• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Sağlam'dan devlet liderlerine çağrı: "Filistin ile ilişkilerinizi geliştirin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Saadet Partisi tarafından İstanbul’da düzenlenen "Büyük Kudüs Mitingi"ne katıldı.

Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Sağlam, Filistin ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, siyasi ve ekonomik antlaşmalar yapma çağrısında bulundu.

Konuşmasın Kudüs'ün Müslümanlar için önemine değinen Sağlam, "Kudüs İslam’ın ilk kıblesi, yeryüzünde ibadet için inşa edilen mescitlerin ikincisi, ibadet menzil edilen mescitlerin üçüncüsüdür. Aynı zamanda Resulü Ekrem’in bütün Peygamberlere imamlık ettiği mekânın adıdır. Kudüs, alelade bir toprak parçası değil. Kudüs, bize Hazreti Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin, Muhammed Nureddin Zengi’nin ve Sultan Abdulhamid’in emanetidir. Bu nedenle Kudüs’ü sıradan bir arsa gibi pazarlık konusu yapmak, bunu antlaşmalara konu edinmek asla söz konusu olmayacaktır." dedi.

"Kudüs insanlığın vicdanıdır"

"Bütün Amerika’yı, üzerine Avrupa’yı da koyarak bir araya getirseniz bir Kudüs etmez." diyen Sağlam, şunları söyledi:

Bu ham hayallerden vazgeçin diyoruz. Kudüs insanlığın vicdanıdır. Bugün dünyada 139 ülke Kudüs’ü, Filistin’i devlet olarak tanıdığını ilan etmiştir. Biz bu antlaşmayı milat edinerek bu devletlere diyoruz ki, ‘gelin Filistin’i tanımaya sahip çıkın, Filistin’i bir devlet olarak görün ve buna göre muamele edin. Bugün siyonist rejimle nasıl anlaşma imzalıyorsanız, hangi ilişkileri geliştiriyorsanız, aynı zamanda Filistinliler ile de muamele edin ve devlet olarak görün, devlet olarak ilişki geliştirin. Tarih göstermiştir ki siyonistlerin anladığı tek dil kuvvettir. Bu nedenle bu imzanıza sahip çıkarak, Filistin’e güç verin, kuvvet verin, siyasi ve ekonomik antlaşmalar yapın. Özellikle İslam ülkelerinin idarecilerine seslenmek istiyorum. Madem ki Filistin’i devlet olarak tanıyorsunuz, gelin Filistinlilerle ticari, siyasi ve askeri antlaşmalar yapın. Askeri teknik ve teknolojileri Filistinlilere aktarın. Bu şekilde göreceğiz ki Filistinlilere huzur gelecektir. Bugün Filistin huzur içinde olursa bütün dünya huzur içinde olacaktır. Çünkü yaşadığımız bütün sorunların temelinde siyonist rejimin rahat etmesi için bizim aramıza ekilen fitne tohumlarıdır. Filistin’de huzur olursa bizim aramızda bu fitnelerinde büyük bir kısmı yok olacaktır.

"Filistin, ümmetin vahdet meselesidir"

İhtilafların bir kenara bırakılarak Kudüs ve Filistin konusunda bir araya gelinmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, Filistin huzur içinde olmazsa İstanbul, Şam, Bağdat’ın huzur içinde olmayacağına dikkat çekti.

Sağlam, "Bu antlaşmayı bir başlangıç noktası edinelim. Aramızdaki ihtilafları bir kenara getirelim ve bütün insanlığın vicdanı olan Aksa ve Filistin konusunda bir araya gelelim. Filistin huzur içinde olmazsa İstanbul asla huzur içinde olamaz, Şam huzur içinde olamaz, Bağdat huzur içinde olamaz. Bunu görmediğimiz sürece Filistin’e çözüm bulamayız. Filistin, bize Hazreti Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin, Nureddin Zengi’nin, emaneti olduğunu dile getirdik. Filistin, ümmetin vahdet meselesidir. Filistin’in, Selahaddin Eyyubi tarafından fethedilmesinde bize güzel bir örnek vardır. Nureddin Mahmut Zengi Türk, Selahaddin Eyyubi Kürd ve komutanların önemli bir kısmı Arap’tır. Bu bize şu mesajı veriyor. Türkler, Araplar, Kürtler bütün farklılıklarımızla, renklerimizle bir araya gelirsek, dünyaya huzuru ve mutluluğu getirmiş olacağız." diye konuştu. (Şükrü Tontaş -İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir