• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meteoroloji'den peş peşe son dakika uyarıları geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzincan, Sakarya, Bilecik, Ağrı, Kars, Ardahan ve Muş çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin edildiği belirtildi.

Hava sıcaklığının Doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, Batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Metrolojiden yapılan açıklamada, rüzgârın Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği dile getirildi.

Öte yandan, metrolojiden buzlanma ve don olayı ile çığ tehlikesi uyarısı geldi.

Açıklamada, kıyı kesimlerde hafif ve orta, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği belirtildi.

Açıklamada, Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle şu illerde eğitime ara verildi:

Rize'de 2 gün okullar tatil

Rize Valisi Kemal Çeber, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı il merkezi ve köylerde okulların yarından itibaren 2 gün süreyle tatil edildiğini belirtti.

Çeber, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını kaydetti. Ayrıca Vali Çeber, öğrencilerden sağlıklarına dikkat etmelerini, vatandaşlardan ise sokak hayvanlarına yem desteği sağlamalarını istedi.

Van'da eğitime bir gün ara verildi

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, çığ felaketinin yaşandığı Van'da, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bilmez, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 10.02.2020 Pazartesi (yarın) günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, Halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir." açıklamasında bulundu.

Trabzon'da iki gün eğitime ara verildi

Konuyla ilgili Trabzon Valiliğince yapılan açıklamada "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilimiz genelinde 10 Şubat Pazartesi ve 11 Şubat Salı günleri, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 2 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır." denildi.

Bitlis'in Hizan ve Tatvan ilçesinde eğitime bir gün ara verildi

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Hizan ve Tatvan ilçesi genelinde 10 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Ayrıca; engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacağı açıklandı.

Karabük'te eğitime bir gün ara

Karabük Valisi Fuat Gürel, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ve yaşanacak don olayı nedeniyle merkez ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitim ve öğretime yarın yani 10 Şubat Pazartesi bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Kamuda görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaklardır." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir