• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Mardin Valiliği 4 kişinin öldüğü yangın faciasına ilişkin açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bir evde çıkan yangında anne Nisan Tur ile çocukları Lorin (8), Güle (5) ile 6 aylık Miran vefat etmişlerdi.

Olay ilişkin açıklama yapan Mardin Valiliği, 4 kişinin karbonmonoksit gazından etkilenerek hayatlarını kaybettiğini belirtildi.

Mazıdağı ilçesi Kayalar Mahallesi Okul Caddesi No 14/3 adresinde çıkan yangına itfaiye görevlilerinin müdahale ettiği belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“İkamette bulunan 34 yaşındaki Nisan, 1 yaşındaki Miray, 5 yaşındaki Lorin Tur, 7 yaşındaki Gül Ecrin Tur ilk müdahale için ambulans aracılığı ile Mazıdağı Devlet Hastanesine intikal ettirilmiştir. Mazıdağı Devlet Hastanesinde yapılan müdahalede hayati tehlikesi bulunan 4 şahsın da yangından kaynaklanan karbonmonoksit gazından zehirlenerek saat 05.10'da hayatlarını kaybettikleri anlaşılmıştır. Konu ile ilgili nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı ile olay yerinin muhafaza altına alınarak, olay yeri inceleme çalışmasının yapılmasına başlanmıştır.”

Kayalar Mahallesi'nde özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Yunus Tur'a ait evde henüz belirlenemeyen nedenle sabaha karşı yangın çıkmıştı.

İtfaiye ekipleri yangına müdahalede bulunurken, dumandan etkilenen Nisan Tur ile çocukları Lorin (8), Güle (5) ile 6 aylık Miran, Mazıdağı Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Anne ve çocukları burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.  

Bu arada gece görevde olması nedeniyle evde bulunmayan, eşinin ve çocuklarının yaşamını yitirdiğini öğrenen baba Yunus Tur ise sinir krizi geçirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir