• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Hasta Altınay`a Tam Fonksiyonlu Hasta Yatağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü olarak evde sağlık hizmetleri kapsamında yatağa bağımlı hastalara desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

Evde sağlık hizmetlerinin il genelinde 8 hastane ve tüm aile hekimlikleri tarafından verildiğini söyleyen Dr. Acar, \"Yatağa bağımlı ve engelli hastaların beslenme maması, alt bezi, tekerlekli sandalye, havalı yatak, aspiratör cihazı gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. Hastaların bu ihtiyaçları raporlandırılmakta ve hastaneye nakilleri sağlanmakta. Tıbbi cihaz ve ilaçların birçoğu raporlandırıldığı takdirde, ücretin bir kısmı SGK tarafından karşılanıyor. Ancak fonksiyonlu iki motorlu hasta karyolası gibi malzemeler raporlandırılsa bile sosyal güvence kapsamında hiçbir kurum tarafından ödenmiyor\" dedi.

Özalp ilçesi Ağzıkara Köyü Ali mezrasında ikamet eden 23 yaşındaki Mehmet Altınay akciğer hastası olduğunu hatırlatan Acar, Altınay`ın 2005 yılında yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda kaldığını, 8 yıldır yatağa bağlı olduğunu ve evde sağlık hizmeti gördüğünü belirterek; \"Hastanın babası Abdurrahman Altınay tarafından Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri koordinasyon merkezine tam fonksiyonlu hasta yatağı başvurusunda bulundu. kurumumuza dilekçeyle başvurması neticesinde evde bakım hastasına tam fonksiyonlu hasta yatağı temin edilerek, Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdür Serhat Şimşek ve Birim sorumlusu Dr. Mehpare Altay tarafından hastanın evine götürülerek teslim edildi\" ifadelerini kullandı.

Dr acar sözlerine şöyle son verdi: \"Bu ihtiyacı sağlamak için hastaya fonksiyonlu hasta yatağı verdik. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde tıbbi cihaz ve fonksiyonlu hasta yatağı vermeye devam edeceğiz. Hasta ve yakınlarının ihtiyaçları kalmayan tıbbi cihaz, havalı yatak gibi malzemeleri bağış olarak da kabul ediyoruz\" (Haşim Tosun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir