• DOLAR 32.523
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2421.522
  • ...
Antep'e Gazilik unvanının verilişinin 99'uncu yıldönümü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antep'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Gazi"lik unvanı verilişinin 99. yıldönümü vesilesi ile bir tören düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, gazilik unvanını dünyada Antep kadar hak eden bir başka şehrin olmadığını belirtti.

"100 bin sene sonra da gelecek nesillerin övünebileceği bir miras"

Gaziantep'in geçmişiyle gururlanan bir şehir olduğunu söyleyen Gül, "Her şehrin geçmişinde gururlanacağı çeşitli olaylar vardır ama Gaziantep bir başka. Bu şehir, 6317 şehidi ile o gün yaşayan nüfusunun dörtte birini şehit verdi. Dörtte biri şehit düşen bir şehrin insanı kadar taşı toprağı her şeyi gazidir. 99 sene sonra da övünmek bizlerin, bu şehrin hakkı, 100 bin sene sonra da gelecek nesillerin övünebileceği bir miras." dedi.

"Gaziantep'in en büyük sermayesi birliği, bütünlüğü, kardeşliği ve beşerî sermayesidir"

Vali Gül, "Gaziantep yokluktan bu günlere gelen bir şehir.  Geçmişte toplu iğne yapamayan Türkiye günümüze baktığımızda tank, top, helikopter, ihaları yapan ve dünyada kendine yetebilen ender ülkelerden biri durumuna geldi. Acı zerdali çekirdeğinden Gastronomi şehrine, mağaralarda halı dokuyan bir şehirden 7 buçuk milyar dolar ihracat yapan ve ihracatının ithalatını karşılama oranı yüzde 155 olan bir şehir haline geldi. Antep savunmasında bu mücadeleyi verenler ne kadar önemli bir görevi yerine getirdilerse ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bu şehrin, bu ülkenin büyümesine katkı sunanlar da o kadar büyük iş yaptılar. Gaziantep'in en büyük sermayesi birliği, bütünlüğü, kardeşliği ve beşerî sermayesidir. Farlılıklarımızı zenginlik bilerek, saflarımızı sıklaştırarak inşallah daha iyi yerlere geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu sene Antep savunmasının 100'üncü yılı olduğunu hatırlatan Gül, 100'üncü yılın çeşitli etkinlilerle kutlanacağını belirtti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören gazilik beratı ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir