• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rusya ABD İle Suriye`yi Görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Suriye`deki kaosun bitmesi için ABD-Rusya arasındaki ilk görüşme Aralık ayının başlarında Cenevre`de yapılmıştı...

İbrahimi: Cenevre Sözleşmesini Destekleyin
Moskova temasları sonrası geldiği Mısır`ın başkenti Kahire`de yaptığı açıklamada ``Cenevre`de hazırlanan Suriye planının tüm devletler tarafından benimsenmesini arzuluyorum. Cenevre sözleşmesinde çatışan tarafların bulunduğu bir geçiş yönetiminin oluşturulması, Meclis ve Cumhurbaşkanlığı oylaması mevcut`` ifadelerini kullandı.

Söz konusu Cenevre planına göre, 2014`e kadar yetkileri kısıtlanarak koltuğunda kalması ve seçimlerde yeniden siyaset ve yönetim sahnesinde olmaması hesaplanıyor.

Lavrov: El-Hatip Politikadan Habersiz
Rusya Dış İşleri Bakanı Sergei Lavrov ise Suriye Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz Hatib`e Moskova veya herhangi bir ülkede görüşme teklif ettiklerini, ancak kendisinin ``Suriye politikamızı değiştirmemiz ve Suriyelilerden özür dilememiz şartıyla görüşebileceklerini`` belirttiğini hatırlatan Lavrov, Muaz Hatib`in bu açıklamasının kendisini hayrete düşürdüğünü söyledi.

Konuşmasının devamında `` Muaz El-Hatip politikadan habersiz ve siyaseti bilmiyor`` diyen Lavrov, ``Rusya`nın Suriye`deki konumunu hakikati saptıran medyadan öğreniyor. Direkt bizimle irtibata geçmesini isterdik`` ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir