• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Kadın Kollarından "Kudüs Bizimdir" mitingine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında emperyalist ABD ve siyonist terör çetesinin Filistin'i işgal planına tepki gösteren Yeğin, Kudüs'e sahip çıkma çağrısında bulunurken, Diyarbakır'daki "Kudüs Bizimdir" mitingine de destek verdi.

Yeğin, İslam ümmetinin dağınıklığını ve parçalanmışlığını fırsat bilen emperyalist ABD ve işgalci siyonist terör çetesinin plan ve projelerini sinsice gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

 

"Bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır"

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump ve işgalci terörist Netanyahunun imzaladığı "Yüzyılın Utanç Planı" ile ilgili kararına tepki gösteren Yeğin, "ABD Başkanı Donald Trump, işgalci siyonistlerin güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen 'Yüzyılın Anlaşması' adını verdiği planını açıkladı. Emperyalizmin genel karakteri olan işgal ve sömürü için uluslararası hukuku hiçe sayma alışkanlığı bu açıklamayla bir kere daha deklare edilmiştir. Özellikle Kudüs'ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylemin meşrulaştırılması, daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan siyonist işgalcilerin yine körü körüne ABD tarafından desteklenmesi, işgalin meşrulaştırılması ve terörün yaygınlaştırılması noktasında kirli bir iş birliğidir. Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır." dedi.

"Hiç kimse, Filistin'e el koymaya, siyonizme destek ve ABD'ye refakat etmeye yeltenmesin"

Kudüs'ün, Peygamberlerin mukaddes şehri olduğunu, yıllardır kan ve zulüm ile beslenen siyonistlerin başkenti olamayacağını vurgulayan Yeğin, "Yüzyılın Anlaşması denilen plan, Kudüs'ün bütünüyle işgal edilmesi, Filistinlilerin vatanlarından çıkarılması ve işgalin meşrulaştırılması çabasından ibarettir. Kısaca plan da anlaşma da soykırım, vahşet ve işgal diplomasisidir. İşgalci siyonistler ve onların hamisi emperyalist ABD, 70 yılı aşan kan ve zulüm devleti tasarımıyla başaramadıkları büyük israil ve yok edilmiş Filistin hayalini şimdi de bu yolla gerçekleştirmeyi deniyor. Bu anlaşmayı kabul edenlerle beraber, konuşmaya ve değerlendirmeye değer gören herkesi; Filistin'in düşmanı, Kudüs'ün satıcısı, Filistinlilerin soykırımcısı olarak tanımlarız. Hiç kimse, Filistin'e el koymaya, siyonizme destek vermeye, ABD'ye refakat etmeye yeltenmesin. Bu coğrafya, insani değerleri herkese sunma noktasında cömert, insanlıktan nasipsiz her şahsa, her devlete ve her zihniyete haddini bildirecek kadar mert insanların ve cesur inanmışların coğrafyasıdır." ifadelerini kullandı.

"ABD ve işgal rejimi için önlenemez son olmasına gayret edeceğiz"

Emperyalist ABD'nin İslam coğrafyalarında yaptığı katliamlara dikkat çeken Yeğin, "Irak, Kuveyt, Yemen, Suriye, Afganistan ve daha birçok bölge; ülkesi, milleti ve toplumu ABD'nin ne işe yaradığını, siyonizmin hayallerinin gerçekleşmesi için neler yaptığını, Armagedon hedefi için ne kadar şuursuzlaştığını, yaşayarak ve zulmün her çeşidini görerek biliyor. ABD şimdi, 'Ak elimde silah değil, kalem var.' şirinliğiyle yeni bir yol, yeni bir son arıyor. Biz bu yolun bölge için barış ve huzur, ABD ve işgal rejimi içinse önlenemez son olmasına gayret edeceğiz. Evangelist-siyonist akıl ve ahlaksızlık iş birliğinde üretilen yüzyılın planı, yüzyılın rezaleti, yüzyılın dayatması, yüzyılın kurnazlığı; insanlığın onur ortaklığıyla, Müslüman kitlenin idrak ve şuur ortaklığıyla yırtılıp çöpe atılır. Bu planı yazanlar, yayanlar, bu plan üzerinden ABD ve siyonist işgalciye yamanıp yanaşanlar da tarihin çöp sepetine atılanlar kervanına katılırlar." diye konuştu.

"Hiçbir sözleşme, anlaşma ve plan, imzamıza da rızamıza da sahip olamaz"

Kudüs'e yönelik ABD ve işgalci, istilacı, siyonistler tarafından izlenen politikalar ve adım adım işgale yönelik sergilenen maksatlı hareketlerin asla kabul edilemeyeceğini belirten Yeğin, şöyle devam etti:

"Bilinsin ki Filistin ne işgal rejiminin hedeflediği kadar küçük ne de ABD'nin düşündüğü kadar aciz bir devlettir. Bilinsin ki, intifada sadece Filistin'e ve Filistinlilere ait değil, bütün insanlığa ve yerküreye hâkim bir bilinçtir. Bu planın tek olumlu yanı, evangelizme-emperyalizme ve siyonizme-kapitalizme karşı küresel intifada çağrısının karşılık bulmasını hem kolaylaştıracak hem hızlandıracak hem de katılanların sayısını artıracak olmasıdır. Hazreti Ömer'den, Selahaddin Eyyubi'den ve Abdülhamit'ten bize miras kalan ilk kıbleyi koruma gururunu, İbrahimi yaşayışın merkez coğrafyasını bağımsız Filistin ve özgür Filistinliler ile birlikte devam ettirme onurunu yaşamakta ve mukaddes bir miras olarak gelecek nesillere aktarmakta kararlıyız. ABD ve işgal rejimi şunu bilsin; içinde bağımsız Filistin, özgür Kudüs ve işgal ettiği bütün topraklardan çekilmiş 'israil' kavramlarının ve bunu sağlayacak kuralların olmadığı hiçbir sözleşme, anlaşma ve plan, imzamıza da rızamıza da sahip olamaz." şeklinde konuştu.

"Tüm halkımızı Kudüs mitingine davet ediyoruz"

Son olarak Müslümanların bugün daha çok Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaları çağrısında bulunan Yeğin, "Mescid-i Aksa biz Müslümanlarındır. Ne Filistin'in bir karış toprağını ne de Mescid-i Aksa'mızı asla siyonistlere vermeye razı olmayacağız. Bu konuda her türlü bedeli vereceğimizi de buradan dünyaya ilan ediyoruz. HÜDA PAR Gaziantep İl Kadın Kolları olarak tüm üye ve gönüllerimizle bu hafta sonu Diyarbakır İstasyon Meydanında yapılacak olan 'Kudüs Bizimdir' mitingine her türlü desteği vereceğimizi buradan bildiriyoruz ve halkımızı Kudüs mitingine davet ediyoruz. Kudüs bizimdir, bizim kalacaktır."  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir