• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
`Toplumsal Yozlaşmaya Karşı Örnek Bir Kuran Nesli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Selam Der, ``Toplumsal Yozlaşmaya Karşı Örnek Bir Kuran Nesli`` konulu bir program düzenlendi. Av. Necat Özdemir`in konuşmacı olarak katıldığı program, Muş Düğün Salonunda saat 18.00`de gerçekleşti.
 
Programın açılış konuşması yapan Muş Selam Der Başkanı Cesim Yıkmaz, dernek olarak kuruldukları günden bu güne çok mesafe kat ettiklerini söyledi. Toplumun durumuna bakıldığında bu programın yapılmasını gerektirecek bir çok etken olduğunu dile getiren Yılmaz, bu tür programların arttırılması gerektiğini belirterek yapılan etkinliklerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
 
Programda bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Av. Necat Özdemir, Muş`ta böyle bir programın yapılmasının çok önemli olduğunu ve bu tür etkinliklere herkesin ihtiyacının olduğunu söyledi. Özdemir,``Kurandan uzak yaşayan insanların giyim kuşamları nasıl ve ne olursa olsun, Kurana inanmayan kuranla yaşamayan Kuranla akıllı olmayan insanlar tam anlamıyla korkunç yaratıklardır, korkunç varlıklardır. Bu anlamda Kuran ne kadar başımızda ne kadar yanımızda buna bakmalıyız ``dedi.
 
Kuranın ilim ve bilim olduğunu ve herkesin bu ilmin neresinde olduğunu sorgulaması gerektiğini söyleyen Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti: ``Ya Alim ol, ya ilme talebe ol, ya ilmi dileyen ol, ya da ilmi seven ol`
Maalesef Kuranı akıl edinmediğimiz için, Kuranla nurlanmadığımız için bu gün belki de her birimiz ruhsal anlamda günlük hayatımızda ve çehresinde bir korkuyla yaşıyoruz. İnsanlar olarak bir korku psikolojisi, bir koku havası içerisindeyiz. İnsanın yaşadığı ortamda huzur hissetmemesi, huzurlu bir hayat yaşamaması sonucunda insanların müptela olduğu durumlar, haller ve hastalıklar bu asırda maalesef çok çok ileri düzeydedir``
 
Kuran`ın ilim demek olduğunu, Kur`ansız ve peygambersiz bir hayatın olamayacağını ve aynı zamanda kuranı yaşamak için herkesin alim olması gerekmediğini vurgulayan Özdemir, Hz. Peygamberin `` Ya alim ol, ya ilme talebe ol, ya ilmi dinleyen ol, yada onu seven ol bunların dışında biri olma yoksa helak olursun `` Hadisiyle, nasıl bir Müslüman olunması gerektiğini anlattı.
 
Özdemir, ``Kendisinde hiç bir şüphe bulunmayan bu kitap, sakınanlar için yani kendisini yaratan ve yaşatan, şu anda da Allah (CC) `ın olmadığı olmayacağı onun gücüne gidecek onun öfkesini çekecek bir durumda bulunmaktan sakınanlar için Kuran`ı kerim bir hidayet kaynağıdır. Dinimizin ilk emri `Oku` dur. Peki biz Müslümanlar olarak ne kadar okuyabiliyoruz, ne kadar ilim tahsil edebiliyoruz, ne kadar meselelerimizi ilme ve ne kadar heveslerimize kendi hislerimize ve o anki duygularımıza havale ediyoruz` dedi.
 
"Müslüman eğer meselelerini İlme Kuran`a ve Kuran`ın aklına değil de kendi hislerine heveslerine arzularına öfkelerine anlık tepkilerine hamlederse onunla çözmeye çalışırsa inanınız o Müslümanın bir zalimden bir fasıktan bir kafirden ve bu sınıftan yaratılmış olanlardan hiç bir farkı yoktur." diyen Özdemir İnsanın İslami uygulayabildiği ölçüde, İslam`a uyabildiği ölçüde faydalı bir Müslüman olabileceğinin altını çizdi.
 
Bir insanın İslam`a uymadığı nispete de zararlı bir insan olabileceğini dile getiren Özdemir, İnsanlığın kurtuluşu için sığınabileceği tek sığınağın ve tek limanın Kuran ve İslam olduğunu ifade etti. Özdemir, Kuran`a tabi olunduğu takdirde insanoğlunun en iyi bir şoför, hem iyi bir pilot, iyi bir arkadaş, iyi bir dost, iyi bir kardeş ve iyi bir anne olabileceğini söyledi.
 
Çok yoğun bir katılımla gerçekleşen program, Kuran İlimleri Meal yarışmasında dereceye girenlere plaket ve hediyelerin takdim edilmesi ve grup vahdetin seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle son buldu.(Şirin Çağlayan -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir