• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Misyonerler Kırım`da Yeni Metotlara Başvuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KIRIM - Kırım Müslümanların Manevi İdaresi basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kırım`da Hıristiyan misyonerlik faaliyetleri yapan bazı aktif Hıristiyanlar, yaptıkları sahtekarlıkla Müslümanları Hıristiyanlığa geçirmeye çalışıyor.
 
KMMİ (Kırım Müslümanların Manevi İdaresi) yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: "Son zamanlarda içerisinde "Yehova Şahitleri`in de bulunduğu Hıristiyan mezhepleri Kırım`da kendi literatürünü Kırım-Tatar dilinde yayıyorlar. Tüm bu literatür Müslüman ve Doğu stilinde ve özellikle geleneksel Kur`an`ın tasarım stili çerçevesinde yapılıyor. Bu kitaplar arasında çarpık bir şekilde tercüme edilmiş Hıristiyan ve Yahudilerin din kitapları var. Ayrıca, Kırım Tatar dilinde üretilen ses ve video CD`ler ve takvimler dağıtılmaktadır."
 
Bu kitaplar Kırım Tatar diline çevrilirken kavramların anlamları yanıltıcı bir şekilde değiştirilerek yapılmaktadır. Özellikle, Tevrat ve İncil`in şiirleri tercüme edilirken Müslümanlara özgü olan "Sure" kavramları kullanılmıştır. Ayrıca misyonerler çarpıcı bir şekilde en son inen Kutsal Kitap olarak İncil`i tanıtıyorlar. Ve böylece Müslümanların kitabı olan Kur`an`ın son kitap olduğunu reddediyorlar.
 
KMMİ Kırım Müslümanları bu tür dini literatürden sakınılması gerektiğini vurgularken ayrıca, Müslümanlara ait olan Mukaddesl Kitap Kur`an kavramlarının Tevrat ve İncil kullanılmasından dolayı suç duyurusunda bulanacaklarını açıkladılar.
(Riyad Makaev / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir