• DOLAR 32.539
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.5
  • ...
Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Destek Programları Tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Dicle Teknokent işbirliği ile \"Üniversite-Sanayi İşbirliği ve destek programları\" konulu panel düzenlendi. Kongre merkezinde gerçekleştirilen panele, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç`ın yanı sıra, Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten, Vali Mustafa Toprak, Dicle Teknokent Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akın, Karacadağ kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata, Diyarbakır Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayrettin Bahçıvancı, çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı.

 

Gelişmekte olan Diyarbakır`ın ve son yıllardaki atılımları ile göz dolduran Türkiye`nin, bilim ve sanayi kulvarında boy gösteriliyor olmasının heyecan ve umut verici olduğunu belirten Diyarbakır Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayrettin Bahçıvancı, Üniversitelerimizin ve bakanlığa bağlı TUBİTAK çalışmalarının, bunun açık göstergesi olduğunu açıkladı.

 

Bahçıvancı, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığmız, sanayi alanındaki araştırma, geliştirme, yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetleri ile teknolojik gelişmeleri takip etmek, desteklemek, teşvik etmek amacıyla sanayi kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri ve enstitüler ile işbirliği yaparak bu konuların, teknolojik araştırma ve geliştirmeye aktif katılımını sağlayan programlar ve projeler geliştirmek ve uygulanmasını sağlamak görevini üstlenmiş ve bu noktadaki gayretleri artmştır.\"

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise bilimden teknolojiye, sağlıktan yatırım hizmetlerine kadar hemen her başlıkta çalışmalar yaptıklarını söyledi. Zamanın bilim, teknoloji ve sanayi zamanı olduğunu anlatan Toprak, bunu fark eden ülkelerin bugün dünyada söz sahibi olduklarını hatırlattı. Toprak, asırlardır dünya dengesinde rol alan ülkelerin bu ışığı yani bilim, teknoloji ve sanayiyi enken fark eden ülkeler olduğunu kaydetti.

 

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Akın`ın yürüttüğü panelde; Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan karakoyun \"ajans destekleri\", Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Uzmanları Yunus Özmodanlı ve Turgut deveci \"bakanlığın SAN-TEZ ve teknogirişim destekleri\", Dicle teknokent`ten öğretim görevlisi Ahmet Akaydın \"teknokent avantajları\", KOSGEP temsilcisi Derya Delice Altundağ \"yeni dönem KOSGEP destekleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Mehmet Aslan \"Diyarbakır sanayisinin reel durumu\", Diyarbakır organize Sanayi Bölgesi (OSB)Müdürü Mehmet Özel \"OSB bünyesinde mevcut yatırımlar ve yatırım avantajları\" konusunda bilgi verdiler. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir