• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Koca, Coronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı açıklamada Koca, “Hayatını kaybeden vakaların büyük çoğunluğu risk grubu dediğimiz kronik hastalığı olan 60 yaş üstü ve bağışıklığı düşük olan kişiler olduğunu biliyoruz.” ifadesini kullandı.

Çin’den tahliye edilerek Türkiye’ye getirilen vatandaşların sağlık durumuna ilişkin olarak da bilgi veren Koca şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Zekai Tahir Burak Hastanemizde 6 gündür 61 kişi gözlem altında tutulmakta. İlk testleri negatif bulunmuştur. Hepsinden ikinci numuneleri alındı. İkinci numunelerin de 61 kişinin negatif olduğunu söylemek istiyorum. Çin’den gelen 61 kişinin hiçbirinde Coronavirüs enfeksiyonuna rastlanmadığını açıklamak istiyorum.”

“Bilim kurulumuz haftaya toplanacak”

Gelecek hafta bilim kurulunun toplanacağına işaret eden Bakan Koca, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Coronavirüs salgınına karşı çözüm bulmak için bir araştırma ve inovasyon forumu gerçekleştirilecek. Bu foruma Türkiye’den ikisi bilim kurulundan olmak üzere 3 temsilcimiz katılacak” şeklinde konuştu.

Koca, ocak ayında havalimanlarında Çin uçuşları için başlatılan termal kamera taramalarının da genişletildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Çin uçuşlarını geçici olarak durdurduktan sonra bilim kurulumuzun kararıyla tüm uluslararası havalimanlarında yurt dışından gelen yolcuları termal kamera ile kontrol ediyoruz. Şu an 17 havalimanımızda yürüttüğümüz taramalarda herhangi şüpheli yolcuya rastlanmadığını söylemek istiyorum.”

“Çin’den ülkemize gelecekler 14 süreyle izinli olacak”

Koca; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çin Büyükelçiliğine de bir resmi yazı gönderdiklerini açıklayarak şöyle konuştu:

“Bu yazımızda Çin’den ülkemize çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılması, iletişim bilgilerinin il sağlık müdürlüklerine bildirilmesi, belirti ve bulgular açısından takiplerinin yapılması ve Sağlık Bakanlığının izni ile çalışmaya başlaması hususunu da ayrıca belirttik.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir