• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Siirtlilerden Diyarbakır'da düzenlenecek "Kudüs Bizimdir" mitingine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan 'Şer Planı'na tepkiler gelmeye devam ediyor. Siirtli vatandaşlar terör rejimi ve işgalci ABD'nin kararını tel'in ederek, şer planına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Diyarbakır'da yapılacak "Kudüs Bizimdir" mitingine destek vererek katılım çağrısında bulunan Esnaf Mehmet Tetik, şöyle konuştu:

Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan 'Şer Planı'nını kabul etmiyorum, Kudüs, bizimdir. ABD’nin vermiş olduğu kararı lanetliyorum, Kudüs, sadece Arapların, Filistinlilerin değil bütün Müslümanlarındır. Bütün Müslümanların bu karara tepki gösterip Amerika’ya karşı yapılacak yürüyüş, protesto ve etkinliklere destek vermesi gerekiyor. Bu nedenle Pazar günü yapılacak 'Kudüs Bizimdir' mitingine katılacağım. Pazar günü yapılacak mitinge Arap, Türk, Kürt demeden bütün Müslümanları katılmaya davet ediyorum. Çünkü Kudüs hepimizindir, biz Müslümanız bu şer planını kabul etmememiz gerekiyor. İnşallah kâfir ve düşmanların da gözünü çıkaracağız. Ama mutlaka Diyarbakır mitingine kar da, taş ta yağsa gitmekten vaz geçmeyeceğiz, Kudüs bizim için çok mukaddestir. Şahsi bir mesele değildir, bu nedenle düzenlenecek mitinglere bütün Müslümanların katılması gerekiyor.

 

"Küfür devam eder ama zulüm devam etmez"

Bütün Müslümanların Kudüs için bir araya gelip işgalci ABD ve terör çetesi israili lanetlemeleri ve planlarına karşı tepki göstermeleri gerektiğini ifade eden emekli öğretmen Danyal Arpacı, Kudüs’ün bütün Müslümanların ortak meselesi olduğuna dikkat çekti.

Arpacı, "ABD ve israil bu dünyanın başına beladır. İhanet ve zulüm kimden geliyor? ABD, israil ve Rusya’dan geliyor. Peki, Kudüs kimindir? Siirtlilerin ve bütün Müslümanlarındır. Bizim ilk kıblemiz, en değerlimiz ve Bütün Müslümanların muhafaza etmesi gereken kutsal bir mekândır. Bu konuda Müslümanlar ve İslam ülkeleri bir araya gelmeli, Amerika ve israilin bu şer planını lanetliyorum. Allah mazlumlarla beraberdir. Küfür devam eder ama zulüm devam etmez. Buradan bütün Müslümanlara Kudüs için düzenlenecek mitinglere gitmelerini ve orada israil ve ABD’yi lanetlemeleri gerekiyor." diye konuştu.

"İslam ülkelerinin birbirine sahip çıkıp Kudüs’ü özgürleştirmeleri gerekiyor"

Amerika’nın gündeme getirdiği plan kesinlikle Kudüs davasını tasfiye etmek, İslami hassasiyetlerimizi de zayıflatmak olarak değerlendiren Zahir Soğunç, “Amerika’nın bunu israil’in eliyle gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.

Soğunç , “Biz kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmeyiz, bunu en şiddetli şekilde de kınıyorum. Ne yazık ki yüzyıla yakındır israil Kudüs’ü yağmalamaktadır işgal etmektedir. Onlar ellerinden geleni yapıyorlar artık göz önünde canlı yayınlarla bunu deklare ediyorlar gizleme gereği de duymuyorlar. Amerika silah olsun, teknoloji olsun her türlü yardımı israilden esirgemiyor aslında İslam ülkelerinin de böyle birbirine sahip çıkıp Kudüs’ü özgürleştirmeleri gerekiyor. Bizde duacıyız İslam ümmeti tek vücut olsun birlikte hareket edip bu işgale son versinler, İslam  ülkeleri Kudüs için özel birlik kursun, tek ses, tek yürek olsun. Ancak Kudüs’ün özgürlüğü böyle sağlanır. Bu münasebetle Allah’ın izni ile bizde Pazar günü Diyarbakır’da istasyon meydanında olacağız, tüm halkımızı o meydana davet ediyorum.” dedi.

"Kudüs, sadece bir kavmin değil bütün Müslümanlarındır"

"Bütün Müslümanlar Kudüs’ün özgürlüğü için bir olması gerekiyor." diyen Zülfikar Karataşvda şöyle konuştu: "Kudüs Müslümanların başkentidir. Kudüs, sadece bir kavmin değil bütün Müslümanlarındır. Bu nedenle Müslümanlar Kudüs için bir olmalı, bir olmadığımızda ne Türkiye nede Ortadoğu’ya barış ve huzur gelmeyecek. Kudüs meselesine gelinci küfür yekvücut olurken, Müslümanlar ise bir değil ve Kudüs’e sahip çıkmıyorlar. Umut ediyorum ki Müslümanlar eskisi gibi yekvücut olur. Bu vesileyle Bütün Müslümanları Pazar günü Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya’da yapılacak olan Kudüs mitinglerine davet ediyorum."

"Kudüs hepimizindir birlik ve beraberlik içende olmalıyız"

İşgalci ABD'nin Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan 'Şer Planı'nını kabul etmediklerini söyleyen Feremez Çifçi, "Bu kararın bir an önce düzeltilmesi gerekiyor ve bu kararlarından ötürü onları kınıyorum. İnşallah aldıkları bu karar bütün Müslümanların bir araya gelmelerine ve bir olmalarına vesile olacak. Şer planına tepki amacıyla Diyarbakır’da miting düzenlenecek bütün Müslümanlardan ricam mitinge katılmaları ABD ve siyonistleri kınamalarıdır. Çünkü Kudüs hepimizindir, birlik ve beraberlik içende olmalıyız.” dedi.

Aldıkları bu karardan dolayı Allah ABD ve israili rezil etmesi temennisinde bulunan vatandaşlardan Bayram Yontaş, “Bu kararı hiçbir Müslüman kesinlikle tanımıyor. Müslümanlar ve İslam ülkeleri yekvücut olup bu karara karşı çıkmaları gerekiyor. siyonist Yahudiler kanserli bir hücre gibidirler, bu hastalığı Müslümanlara da taşımak istiyorlar. Onlarda ne şifa vardır ne de hayr vardır. Sadece küfür ve zulüm vardır. Bu nedenle bütün Müslümanların bir olup onları lanetlemeleri gerekiyor. İnşallah Diyarbakır’da düzenlenecek mitinglere de katılacağım.” ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir