• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
`Fetih İşgal Değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZİNCAN - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzincan şubesi tarafından `Mekke`nin Fethi` adlı bir program düzenlendi. Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen ve Kuran`ı Kerim tilaveti ile başlayan program, şiir dinletisi ve Mekke`nin Fethini anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mevlüt Özcan, Peygamber Efendimizin (sav) hayatından kesitler sunarak Mekke`nin fethini anlattı.
 
Özcan, Mekke`nin Fethi ile ilgili gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin İslam`da yeri olmayan yılbaşı kutlamalarının bir alternatifi olduğunu belirtti.
 
Fethin iki yönlü olduğu belirten Özcan, "Bunlardan ilki maddi fetihlerdir ki, Resulullah`tan (sav) günümüze değin gerçekleştirilen fetihlerdir. Diğeri ise manevi fetihlerdir. Bu manevi fetihlerle insanların kalplerini İslam`a ısındırarak fethedersiniz" dedi.
 
Batılı devletlerin İslam dünyası üzerinde gerçekleştirdiği zulümlere de değinen Özcan, "Fetih işgal değildir. İnsanları çukurdan ve cehennemden kurtarmaktır. Allah Resulü`nün 23 yıllık hayatı bunun en bariz özelliğidir. Allah Resulü`nün bu 23 yıllık hayatında gerçekleştirilen bütün savaşlarda şehit olan Müslümanların sayısı 139 iken kafirlerden ölenlerin sayısı ise 112`dir" dedi.
 
Mevlüt Özcan, konuşmasına şöyle devam etti; "Amerika`nın Afganistan, Irak, Bosna Hersek ve diğer İslam beldelerinde gerçekleştirdiği savaşları göz önüne alırsak Amerika, Allah Resulü`nün bütün hayatı boyunca gerçekleştirdiği savaşlarda ölenlerin sayısını bir günde bir hava saldırısında gerçekleştirmiştir."
 
Özcan, insanlık tarihinin fethinin, Allah Resulü tarafından gerçekleştirildiğini dile getirerek fethin insanları kurtarmanın adı olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir