• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Sağlam, çığ altında vefat edenlerin taziyesine katıldı, yaralıları hastanede ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz gün Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen iki çığda hayatını kaybedenlerin taziyesine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, vefat edenlere Allahtan rahmet dileyerek, ailelerine sabır diledi.

Başta Çatak ilçesindeki taziyelere katılan Sağlam, daha sonra Alacayar ve Cemik köylerinde kurulan taziyelere katıldı. Son olarak da Van’ın merkez Karşıyaka Mahallesinde bulunan taziyelere iştirak eden Sağlam, Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı merhum Mehmet Emin Kürt’ün da taziyesine katılarak başsağlığı temennisinde bulundu.

Taziyelerin ardından Sağlam, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri devam eden yaralılar Salih Kapağan ve Ali Göreni de ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yaralıların sağlık durumları hakkında hastane yetkililerinden bilgi alan Sağlam, benzer acıların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Sağlam, Medeniyetler, büyük felaketlere verecekleri tepkilerle daha çok anılırlar. Elazığ depreminde ve bu çığ faciasında gördük ki elhamdülillah bizim medeniyetimiz köklü bir medeniyettir. Olayın ilk anından itibaren insanımız kendi canını riske atarak bir can kurtarmak için can havliyle olay yerine gittiler. Biz bugün, bir canı kar altından kurtarayımdiye koşan yüzlerce insandan 41 kişinin kar altında kalıp can vermesine şahit olduk. Rabbim onların çektiklerini kendilerine kefaret kılsın.” dedi.

Musibetzedelere, afetzedelere yardım için koşan bir medeniyet ve milletimiz var”

Sağlam, Türküyle, Kürdiyle, Arabıyla hiçbir millet ve grup ayrımı yapmadan bir musibet anında herkesin o musibetzedelere, afetzedelere yardım etmek için koşan bir medeniyet ve milletimiz var. Bu bizim için belki bir teselli kaynağıdır. Çığ altında kalıp vefat edenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çığ altında kalan 2 vatandaşın da selametle çıkarılmasını temenni eden Sağlam, Gönül isterdi ki böyle bir olaydan sonra can kaybımız olmasın. İnşallah bunlar bize ders olur ve bu tür felaketlerin yaşanmaması için tedbirler alınır.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk, Cebrail Temur-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir