• DOLAR 32.5
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2494.013
  • ...
Tel Abyad ve Resulayn'da insani yardımlar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde AFAD tarafından organize edilen insani yardımlar kapsamında; TMO ve Kızılay'ın desteğiyle 50 ton, İHH tarafından temin edilen 2,5 ton un ilçede faaliyet gösteren mobil ekmek fırınlarına ve diğer fırınlara dağıtıldı.

Türkiye'nin kontrolüne geçtikten sonra, ilçeyi terk eden Suriyelilerin geri dönüşü nedeniyle nüfusu hızla artan Tel Abyad'da halkın yardımına koşan sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Kızılay, dün de binlerce aileye yardımlarda bulundu.

Kızılay tarafından temin edilen gıda kolisi, süt, battaniye, helva, tabldot yemek kabının dağıtımı gerçekleştirildi.

Uluslararası kuruluşların sağladığı insani yardımları da organize eden AFAD, merkezi Fransa'da bulunan Muslim Hands Derneğinin temin ettiği 615 adet battaniye ile Tel Abyad'daki öğrencilere dağıtılmak üzere 290 takım kışlık elbiseyi, Milli Eğitim Koordinatörlüğüne teslim etti.

SUDKOM koordinesinde bugün de AFAD tarafından temin edilen 65 gıda kolisi Tel Abyad'da, 180 gıda kolisi ise Resulayn'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.  Resulayn'daki insani yardım faaliyetlerine Kızılay da 150 gıda kolisi ile destek verdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir