• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
Filistinli genç, işgal çetesi tarafından şehit edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs 
Filistinli bir genç, Batı Yaka'nın Tulkerim kentinde yaşanan olaylarda işgal çetesi askerlerinin müdahalesi sonucunda boynundan vurularak şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Yaka’nın kuzeyindeki Tulkerim kentine bağlı Kaffin beldesinde gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail askerlerince müdahale edildi.

19 yaşındaki Bedr Nidal Nafile adlı Filistinli genç, boynundan vurularak şehit oldu.

Filistinliler, başta Eriha kentinin girişi, Kalkilya kentinin Azzun ile Nablus’un Kefr Kaddum beldeleri olmak üzere Batı Yaka'nın birçok farklı bölgesinde cuma namazının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde barış planını protesto etmek için toplanmıştı.

İşgal güçleri protestocuları dağıtmak için gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullanırken, Filistinliler taş atarak karşılık vermişti.

Trump'ın sözde barış planı bölgedeki gerginliği artırdı
ABD Başkanı Trump, Netanyahu ile Beyaz Saray'da 28 Ocak'ta düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Dün ve önceki gün de Doğu Kudüs ve Batı Yaka'da toplam 4 Filistinli, işgal çetesi askerlerinin müdahalesi sonucu şehit olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir