• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
HÜDA PAR Manisa İl Başkanı halkı "Kudüs Bizimdir" mitinglerine davet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adıyla uygulamak istediği şer planına karşı tepkiler gelmeye devam ediyor.

Toplumda ciddi tepki ile karşılanan şer planı, 9 Şubat Pazar günü İstanbul, Diyarbakır ve Sakarya'da yapılacak mitinglerle tel'in edilecek.

Kudüs ve Filistin için tüm siyasi partilerin ve STK'ların ortak bir akılla hareket ederek kalıcı bir çözüm ortaya koymaları gerektiğini belirten HÜDA PAR Manisa İl Başkanı Sait Seyidoğlu, İstanbul, Diyarbakır ve Sakarya'da düzenlenecek olan Kudüs mitinglerine halkın katılım gösterip destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Seyidoğlu, "İsrail terör rijimi, Amerika'daki çoğu yöneticileri kendi kötü emellerine alet ederek özellikle Trump'ı kullanarak yüzyılın ihanet anlaşmasını tek taraflı olarak devreye koymaya çalışmışlardır. Ancak bunu bilmeleri lazım ki hiçbir Müslüman bunların yüzyıllık şer ihanetlerini kabul etmeyecektir. Dünyadaki bütün Müslümanlar da bu şer planının hedefe ulaşmaması için elinden gelen tüm gayretleri ortaya koyacaklardır." dedi. 

Kudüs ile ilgili yapılacak mitinglere halkın rağbet göstermesi gerektiğine vurgu yapan Seyidoğlu, "Diyarbakır, Sakarya ve İstanbul'da 'Kudüs' mitinglerinin gerçekleştirilecek olması çok manidar ve anlamlıdır. Türkiye'deki tüm halkımıza çağrım şudur; 'Rabbim Allah (Celle Celaluhu), Peygamberim Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), kitabım Kur'an-ı Kerim ve kıblem Kâbe'dir' diyen bütün Müslümanların Kudüs'e ve bu tür mitinglere sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu sahiplenme elzemdir. İsrail terör rejimi her zaman Müslümanların tefrikalarından faydalanarak Kudüs'ü parsel parsel işgal etmeye çalışmışlardır. Nitekim birçoğunu da almışlardır. Eğer Müslümanlar ayrı düşüncelerini zenginlik olarak görürlerse ve birbirlerini bu şekilde kabul ederlerse ortak paydalar üzerinden bir araya gelirlerse israil hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Bugüne kadar sadece Müslümanların tefrikalarını alevlendirmeleriyle yol katletmişlerdir." ifadelerini kullandı. 

Tüm Müslümanların Kudüs'e sahip çıkmaları gerektiğini tekrarlayan Seyidoğlu, "Kudüs ümmetin kalbidir. Kudüs Müslümanların kalbidir. Şu anda israil terör rejimi, bu kalbi ablukaya alarak nefesimizi tamamen kesmek istiyor. Bu konuda tüm vatandaşların davete icabet ederek Kudüs mitinglerine katılması elzem hale gelmiştir." şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir