• DOLAR 32.491
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2473.491
  • ...
HÜDA PAR Malatya İl Başkanı halkı Diyarbakır'daki Kudüs mitingine davet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dönmezer, miting için Malatya'dan araçların kaldırılacağını gelmek isteyenlerin kendileriyle iletişime geçmeleri halinde mitinge götürüleceğini belirtti.

Dönmezer, diğer siyasi partiler tarafından İstanbul ve Sakarya'da düzenlenecek olan Kudüs mitinglerine de halkın katılıp gösterip destek vermesi gerektiğini söyledi.

"Yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın hokkabazlığı ve palavrasıdır"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili "Yüzyılın Anlaşması" diye dünyaya lanse ettiği anlaşmanın yüzyılın hokkabazlığı ve palavrası olduğunu söyleyen Dönmezer, bu açıklamanın Müslümanların nezdinde bir geçerliliği olmadığını belirtti.

Dönmezer, "Onlar istedikleri kadar Kudüs'ü kendilerine mal etmek için uğraşsınlar, Kudüs değil ki sadece Müslümanların, dünya insanlarının zuhur ettiği, tüm insanlık için en kıymetli beldelerden biridir. Eski ismi Darüsselam'dır. Orası Selam yurdudur. Hazreti Ömer (Radıyallahu Anhu) döneminde Kudüs fethedildikten sonra oranın Başpapazı 'Müslümanlarda bu adalet olduktan sonra artık Kudüs'ü egemenliğimize tekrar almamız ebediyen bizim için hayal olmuştur.' demiştir. Bunlar bugünümüze ışık tutan söylemlerdir. Tabi şu an bu küresel güçler, güçlerini Müslümanların dağılmışlığından ve iç ihtilafından alıyor. Bu da çözümsüz bir şey değildir. Allah'ın izniyle bunların altından kalkacak tarihimiz, medeniyetimiz, bilgi, birikim ve tecrübelerimiz vardır." dedi.

"Diyarbakır'daki 'Kudüs Bizimdir' mitingine katılım sağlayacağız"

Kudüs'ün Müslümanlar için çok önemli olduğunu dikkat çeken Dönmezer, "Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in buyurduğu gibi, Mescid-i Aksa, duaların kabul olduğu ve müjdelediği üç mescitten biridir. Alınan karara filen de karşı olduğumuzu göstermek için Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyetinin bu Pazar, Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda saat 13.30'da düzenleyeceği "Kudüs Bizimdir" mitingine hem HÜDA PAR Genel Merkezi olarak, hem de Malatya İl Teşkilatı olarak sonuna kadar destek veriyoruz ve mitinge katılarak zalimlere karşı olduğumuzu göstermek istiyoruz. Orada yapılacak mitingle belki birilerinin planı değişmeyecek gibi görünebilir ama kesinlikle öyle değildir. Gerçekten 3-5 kişinin bir araya gelip 'kahrolsun israil' ve 'kahrolsun emperyalizm' demesi bile siyonistlerin uykularını kaçırıyor. Biz bunu yakinen görmüşüz ve biliyoruz. Karınca misali tarafımızı belli etmek için küfrün ve zulmün karşında olduğumuzu göstermeliyiz." diye belirtti.

"Tüm halkımızı Kudüs temalı mitinglere davet ediyoruz"

Kudüs'e sahip çıkma adına Diyarbakır İstanbul ve Sakarya'da düzenlenecek mitinglere tüm halkı davet ettiklerini belirten Dönmezer, şöyle devam etti:

İstanbul'da yapılacak 'Büyük Kudüs Mitingi' mitingi için İstanbul ve çevre illerde bulunan tüm halkımızı, Diyarbakır'da yapılacak 'Kudüs Bizimdir' mitingine Diyarbakır ve çevre illerde bulunan tüm halkımızı ve Sakarya'da yapılacak Kudüs mitingi için hem oradaki hem de çevredeki illerde bulunan tüm halkımızı Kudüs temalı mitinglere davet ediyoruz. Mutlaka katılım sağlanmalı destek verilmelidir. Bu konuda ümmet olarak duyarlılığımızın ortaya konulması gerektiğini hatırlatıyoruz.

"Mitinge katılmak için Malatya'dan Diyarbakır'a araç kaldıracağız"

Tüm Malatya halkını Diyarbakır İstasyon meydanındaki "Kudüs Bizimdir" mitingine davet eden Dönmezer, "Mitinge katılmak için Malatya'dan Diyarbakır'a araç kaldıracağız. Şu an araç ayarlamaları yapılmış. Mitinge gelmek isteyen kardeşlerimizin isim ve telefon numaralarını yazdırmaları yeterlidir. Sayıya göre araç sayısını artıracağız. İnşallah pazar günü sabah 08.30'da buradan Diyarbakır'a yola çıkacağız." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir