• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
Bin 440 Emeklinin Ev Hayali İmzadan Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, bin 440 emeklinin uzun zamandır hayalini kurduğu konutların temelinin Ocak ayında atılacağını söyledi. Batman Emekliler Derneği Yönetim Kurulunun TOKİ Genel Başkanıyla görüştüğünü söyleyen Ekmen, emeklilere yapılacak olan TOKİ`nin bir an önce ihale aşamasına ve faaliyete geçmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını belirtti.

 

Kurulacak konut projelerinin birinci etabını doldurduklarını ve ikinci etapla ilgili ise yeni bir arsa aldıklarını söyleyen Ekmen, aldıkları yeni arsa için yapılacak konuta üye kaydına başladıklarını kaydetti.

 

Ekmen, \"Burada olmadığım süre içerisinde yönetim kurulumuz yapılacak TOKİ`nin ihalesi için TOKİ Genel Başkanıyla bir görüşme yaptı. Görüşmeler neticesinde TOKİ Genel Başkanı vermiş olduğu bilgi bize, 2013`ün birinci ayında yapılacak TOKİ`nin ihaleye çıkacağı bilgisini verdi. Yapılacak TOKİ ile ilgili birinci etapta üyelerimiz şunda dolmuştur. İkinci etapla ilgili ise şuanda bir arsamız daha var ve onu da aldık. Dolayısıyla 107 bin metrekare olan arsamız, 149 bin metrekareye çıktı. O yüzden arsa artışıyla ilgili TOKİ Genel Başkanı ve geçen hafta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştük. Yeni arsamıza bir miktar üye daha kaydedebiliriz diye TOKİ`ye rica ettik ve bize yardımcı olsunlar üye artışımızı yapabilelim diye\" dedi.

 

1 Kasım 2012 tarihinde TOKİ Başkanı ile görüştüklerini söyleyen Ekmen, aylardır hazırlamış oldukları konut projesinin hazır olduğunu ve en kısa zamanda ihalesinin yapılacağını belirtti.

 

Ekmen, \"Araziyle ilgili bütün işlemler yapıldı ve son olarak Başbakanın imzasına sunulmuştu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir bizi ziyaret ettiğinde yapılacak olan TOKİ`nin Başbakanlığın imzasından çıktığını söylediler. Bu da TOKİ`yi yapma aşamasına gelindiğini gösteriyor. Yetkililer TOKİ`nin ihalesinin 2013 Ocak ayında yapılacağını bize söylediler. Bakan Şimşek bize söz verdi ve eğer Ocak ayının 15`ine kadar ihalesi yapılmazsa bizzat TOKİ Başkanıyla görüşeceğini söyledi\" ifadelerini kullandı.

 

Yapılacak konutlarda 3+1- bin 224 daire 34 blok, 2+1 216 daire 6 blok olduğu ve arsanın 4 parsel toplamında ise 149 bin 595 metrekare olduğu açıklandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir