• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
`İnsanların Hayatı Bu Kadar Basit Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) tarafından davet edilen Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, saat 10.00`da basınla kahvaltıda bir araya geldi.
 
Kürt Meselesini Çözen İnsan Tarihe Geçer
Başbakan Erdoğan`ın Kürtlere silahları bırakmasını ve artık fikirleri savunmaları gerektiğini söylediğini aktaran Bekaroğlu, siyaset yapan Kürtleri ve herkesi tutuklattığını belirtti.
Bekaroğlu, "Eğer bir barış istiyorlarsa Kürt meselesini çözmeleri gerekir. Başbakan geleceğe imza atmak istiyorsa öncelikle bu Kürt meselesini çözmelidir. Eğer Kürt sorununu çözerse onlarca sene yaşanan çatışmaları durdurur. Bundan sonra onlar sene devam edecek ve beklide 10 binlerce insanın ölümüne sebebiyet verecek yarayı da tedavi etmiş olacak. Kürt meselesi Türkiye`yi ilgilendirecek bir meseledir. Kürt meselesini çözmek gelecekteki barışı belirler ve bu işi çözen insan tarihe geçer" dedi.
 
Başbakanı Tanıyorum Katil Değil
Roboski`nin yıl dönümü münasebetiyle kısa bir değerlendirme yapan Bekaroğlu, Roboski katliamının basit bir olay olmadığını belirterek 30 seneden beri Kürt meselesinin üzerinde oynanan bir oyun olduğuna dikkat çekti.
Yaklaşık 30 seneden beri Türk`ü, Kürt`ü 50 bin insan kaybettiklerini vurgulayan Bekaroğlu, "Roboski olayının bu iki halk arasındaki kopuşu derinleştirdiği kadar başka hiçbir olay derinleştirmedi. Bu kadar insaflı, dindar, iyi insan olan Başbakan`ın `oradaki kaçakçıları öldürün` diye emir vereceğini sanmıyorum. Başbakanı tanıyoruz katil değil ama burada bir yanlışlık olmuş veya bir kasıt var mı, yok mu bilmiyoruz ve bize açıklamasını istiyoruz. Roboski olayı kadar İçişleri Bakanının takındığı tavır içler acısı oldu. `parayı verdik` demesi ne demek. İnsanların hayatı bu kadar basit değil. Bir Müslüman öldürtüp parasını verdik diye ölçer mi" ifadelerini kullandı.
 
Hükümetin Bir Özelliği İnat Etmektir
Son olarak Batman`daki Ilısu Barajı hakkında da kısa değerlendirmede bulunan Bekaroğlu, Hasankeyf`in İslam medeniyetinin terk edilmiş tek kalıntısı ve çok önemli bir kıymet olduğunu söyledi.
 
Bekaroğlu, "Hasankeyf örnek alınması gereken bir hazinedir. Bundan dolayı da olsa Hükümetin Ilısu Barajından vazgeçmesi gerekirdi. Ilısu Barajı bu bölgede insan yapısını değiştirecek, iklimini değiştirecek bir projedir. Getirdiği enerjinin kat kat fazlası zarar verecektir. Bu bölgenin en önemli verimli topraklarını sular altında bırakacaktır. Bu proje sadece kültür açısından değil, yatırım açısından da karlı bir yatırım değildir ve ısrarla bu projeyi uyguluyorlar. Bu Hükümetin bir özelliği inat etmektir" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir