• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Taşa dönüşen küçük kızın hikayesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalın, sert ve pullu oluşumlar, küçük Rajeshwari'nin, yüzü ve göğsü dışında kalan tüm vücudunu kaplıyor. Taşlı kabarcıklara inanılmaz derecede nadir görülen genetik bir mutasyon neden oluyor (Bilim adamları dünya çapında sadece 24 vaka bildirildiğini söylüyorlar)

Hindistan'da yaşayan 7 yaşındaki Rajeshwari, Cildin kızarmasına, ölçeklenmesine ve şiddetli kabarmasına neden olan iktiyozdan muzdarip... Tedavisi olmayan hastalık, insan vücudundaki cilt yenilenme sürecine saldırıyor ve deri yüzeyi sertleşip pul pul oluyor.
Küçük kızın tüm bedenini saran neredeyse sabit bir ağrı, kızın hayatını cehenneme çeviriyor.

Resimler, neredeyse tüm vücudunu kaplayan kabarcıklarla sazdan bir kulübenin altında oturan Rajeshwari'nin yürek burkan durumunu gözler önüne seriyor. Hastalık ölümcül değil, ancak onu en basit aktiviteleri yerine getirmekten bile alı koymakta.
Hastalığın oldukça nadir olması, hastalıkla ilgili araştırmalar yapmayı zorlaştırıyor. Zira bu kadar nadir bir vaka için araştırma ödeniği bulmak oldukça güç. Şu an için kullanılmakta olan ilacın ise çok ciddi yan etkileri var.
Hindistan Enstitüsü Tıp Bilimleri profesörü Dr. Satyaki Ganguly, şunları söyledi "Bu genetik bozukluk için kullanılan tıbbi terim "İktiyozis"tir. Dünyada şu an için çok az vaka kaydedilmiş olması nedeniyle, araştırma açısından büyük bir girişimde bulunulamamıştır. Şu anda, bilimin bu hastalık için önerdiği bir tedavisi yoktur.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir