• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
Tel Abyad şehir merkezinde temizlik çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve Suriye Milli Ordusu (SMO) kontrolündeki Suriye’nin Tel Abyad ilçesinde, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde temizlik faaliyetleri başladı.

Şanlıurfa’daki kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki faaliyetleri SUDKOM tarafından koordine edilirken, Tel Abyad ilçe merkezinde de temizlik çalışmaları başladı.

Harekât öncesinde PKK-YPG’liler tarafından tahrip edilen yollar onarılırken, uzun yıllar belediyecilik hizmeti görmeyen Tel Abyad cadde ve sokaklarında hafriyat temizliği yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (ŞUSKİ) destek verdiği, Tel Abyad Yerel Meclisinin de yerel halkın iştirakini sağladığı çalışmalarla, ilçe merkezindeki kaldırımlar ve yollar yıkanarak temizlendi.

Tel Abyad ilçe merkezindeki temizlik çalışmalarını takdir eden ve çalışmalara gönüllü olarak katılan ilçe esnafı, bugüne kadar kaldırım ve yollarının yıkandığına ilk kez şahit olduklarını belirterek, yetkililere teşekkür ettiler.

Tel Abyad Yerel Meclisinin desteğiyle bir yandan kamu binalarının onarımı ve hizmete alınması devam ederken, diğer yandan da yardıma muhtaç olan halka AFAD organizasyonu ile insani yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.

Başta hastane, okul, nüfus müdürlüğü gibi kamu hizmetlerinin aktif hale getirildiği ilçede, PTT’de mobil şubesiyle hizmet vermeye başlamıştı. Güvenliğin sağlanması noktasında yerel polis gücü ‘Şurta’nın göreve başladığı Tel Abyad’da, kamu hizmetlerinin sorunsuz sağlanması için Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde danışmanlık hizmetleri de veriliyor. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir