• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
`7`den 77`ye Kardeşlik Ve Kaynaşma Evi`nin Açılışı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI-İl Müftüsü İzani Turan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ağrı Valiliğinin koordinatörlüğünde, SODES`in sağladığı finansmanla müftülük olarak bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Turan, projenin amacının risk grubunda bulunan çocukları rehabilite ederek, yeniden topluma kazandırmak olduğunu söyledi.
 
Proje kapsamında oluşturulan gençlik evinde, 3 bin 500 kitap, bilişim sınıfı ve yemekhane bulunduğunu anlatan Turan, projeden emniyet müdürlüğünce belirlenen risk grubundaki çocuk ve yardıma muhtaç diğer çocukların faydalanacağını ifade etti.
 
Kaynaşma evinde çocuklara ney, satranç, masa tenisi kursları verileceğinin altını çizen Turan, şunları kaydetti:
"Ayrıca, bilgilendirme, aile içi şiddetle mücadele, kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme, aile içi iletişimi güçlendirme ve madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik faaliyetler de olacak. Buraya 7-15 yaş arası çocuklar alınacak. Birçoğu bunların okumayan çocuklar olabilir. Yani suça meyilli, risk grubunda bulunan çocuklar istifade edecekler. Amacımız risk grubunda olan imkanı olmayan çocuklarımızı eğitime kazandırmak. Zaman zaman bizim yatılı Kuran kurslarımızda kalan öğrencilerimizi de alıp onlara zaman zaman ney dersleri vereceğiz. Burada sporlarını da yapacaklar."
 
Müftü Turan, "Maddi durumu kötü olan, bu kursları alma imkanı olmayan çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Her mahallede bulunan imamlarımıza bu konuyu anlattık. Onlar da bu çocukları tespit edecekler. Ama risk grubunda olan çocukları Emniyet Müdürlüğü tespit ettiler" diye konuştu.
 
Açılış konuşmalarının ardından,Vali Mehmet Tekinarslan, Müftü İzami Turan, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız ve Emniyet Müdürü Bayram Coşkun, kurdeleyi keserek "7`den 77`ye Kardeşlik ve Kaynaşma Evi"ni hizmete soktu.(M. Emin Mağlay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir